bloomon presenteert bosje Van Gogh

In samenwerking met het Van Gogh Museum heeft bloomon een speciale editie van de Atelier-bos ontworpen. Zonnebloemen (1889), één van de meest iconische en geliefde schilderijen van Vincent van Gogh, vormt de inspiratie voor de exclusieve 'Van Gogh Museum Edition'. In dit design vind je onder andere de Amaranthus 'spider', Anethum (dille), Hedera en natuurlijk de favoriete zonnebloemen van Vincent van Gogh.

Voor Vincent hadden zonnebloemen een speciale betekenis. Net als zijn tijdgenoten schilderde hij verschillende bloemstillevens, waarbij hij de zonnebloem een hoofdrol gaf in heel wat schilderijen. Zijn werk Zonnebloemen (1889) werd misschien zelfs wel het allerbekendste bloemstilleven. In één van zijn brieven schreef hij dat de bloem inspiratie, vriendschap en dankbaarheid uitdrukt. In dit design vind je van Gogh’s geliefde zonnebloem ‘Sunrich – Van Gogh’s Favorite’, speciaal voor bloomon geselecteerd door zonnebloemveredelaar Takii, partner van het Van Gogh Museum. Zonnebloemen met dit label hebben bovendien de allerbeste kwaliteit en zijn stuk voor stuk 'meesterwerken' van de allerbeste Nederlandse kwekers. 

Het is niet de eerste keer dat de online bloemist en het museum de handen in elkaar slaan: in september vorig jaar lanceerden ze samen ook al de Flowergram Sunflower edition, een zorgvuldige selectie droogbloemen, geïnspireerd op de werken van Vincent van Gogh. Deze Flowergram werd, dankzij het grote succes, exclusief één jaar lang opgenomen in de floral shop en inspireerde bloomon en het Van Gogh Museum om hun samenwerking uit te breiden met een boeket met verse bloemen.
 
Zonnebloemen (1889), een van Van Gogh's beroemde zonnebloemenschilderijen en de inspiratie achter de bloomon-bos, is in de vaste collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam te bekijken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven