HBA houdt open dagen voor snijhortensiakwekers

Veredelaar HBA organiseert drie open dagen voor snijhortensiakwekers en -relaties op 1, 2 en 3 september vanaf 13:00 uur op de locatie aan Achterweg 54 in De Kwakel. Op de open dagen toont HBA een aantal nieuwe snijrassen die nog onder nummer staan, waaronder een dubbele witte met opvallend grote bloemschermen (zie foto). Ook laat HBA haar klonenproeven zien en krijgen kwekers uitleg over de zoektocht naar snijhortensia’s met aparte verschijningsvormen en bijzondere kleuren.

HBA heeft op de locatie in De Kwakel kleinschalige productievakken staan van alle HBA-soorten uit de Royal-serie. Er zijn zowel verse als doorgekleurde bloemen te zien. Om te tonen hoe de snijhortensia’s uit de Royal-serie gedurende het seizoen spectaculair van bloemkleur veranderen, ontwikkelde HBA een eigen kleurenposter. De snijhortensiakleurenposter van HBA is als pdf te downloaden.

Dit voorjaar voerde HBA-teeltdeskundige Erik van Rossum een oud hout proef uit om het snijhortensiaseizoen te vervroegen. Hij geeft bezoekers van de open dagen persoonlijk uitleg over zijn bevindingen.


Veredelaar Niels Arts

Eerder voerde HBA in het seizoen van 2020 een topproef uit die gericht was op het later oogsten van snijhortensia’s. Uit de twee proeven blijkt dat het snijhortensiaseizoen zowel aan de voorkant als aan de achterkant verlengd kan worden. De resultaten van beide proeven heeft HBA vastgelegd met twee korte video’s. Deze filmpjes zijn te zien op het Agriom Youtube-kanaal.

De drie open dagen zijn erop gericht om kwekers en relaties persoonlijk te ontmoeten. Erik van Rossum en Jaap Stelder begeleiden bezoekers door de kas en horen graag welke behoeften en vragen er leven.

Informatie en aanmeldingen bij Jaap Stelder: 06 514 08 341,  jaap.stelder@agriom.nl of Erik van Rossum: 06 26 715 293, erik.van.rossum@agriom.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven