Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De rol van jasmonzuur in het koelen van de plant

Om met hitte om te gaan, worden planten groter. Dit geeft ze meer oppervlakte die ze kunnen gebruiken om af te koelen. We weten dat plantenhormonen bij dit proces betrokken zijn, maar hun precieze bijdrage blijft mysterieus. Onderzoekers van het team van Ive De Smet (VIB-UGent Centrum voor Plantensysteembiologie), met collega's van de Universiteit van Göttingen (Göttingen, Duitsland), de China Agricultural University (Beijing, China), en het Pushchino Scientific Center for Biological Research (Pushchino, Rusland) verhelderen de rol van jasmonzuur. Hun werk is verschenen in Nature Communications.


(Een deel van) het onderzoeksteam: Ive De Smet, Tingting Zhu en Alain Goossens

Klik hier voor meer informatie & het onderzoek.

Publicatiedatum: