Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Feestmaand over 15 jaar tuinbouwontwikkeling in Bleiswijks tuinbouwcentrum

Wageningen University & Research (WUR), Delphy Improvement Centre en Gemeente Lansingerland vieren vijftien jaar kennisontwikkeling voor de glastuinbouw. Save the date: van 20 september tot 8 oktober worden tijdens de ‘Horti Science Park Event Weeks’ verschillende activiteiten georganiseerd. Vanuit het terug kijken, wordt vooruit gekeken naar de rol van het Horti Science Park in de toekomst.


 
In het najaar van 2006 werden de teeltproeven gestart op de locaties van Delphy Improvement Centre en WUR (Business Unit Glastuinbouw) aan de Violierenweg in Bleiswijk (Gemeente Lansingerland). Er is op dit Horti Science Park in vijftien jaar kennis ontwikkeld voor de Nederlandse en internationale glastuinbouw.

Veel onderzoek
Naast dat er ‘Het Nieuwe Telen’ bedacht en ontwikkeld is, is er veel onderzoek gedaan naar de toepassing van LED-belichting om tot duurzame teeltsystemen te komen. De ontwikkeling naar digitaal telen in autonome gestuurde kassen met toepassing van nieuw ontwikkelde plantsensoren is volop gaande en zal het management in de glastuinbouw veranderen. Ontwikkeling van productiesystemen is altijd een onderdeel geweest zoals er nu verschillende prototypen van kassen getest worden en teeltkennis voor ‘Vertical Farming’ wordt ontwikkeld.

Toekomstvisie
Gemeente Lansingerland is blij met de aanwezigheid van deze twee toonaangevende kennisinstellingen in de glastuinbouw en wil daarom haar kracht als kennisintensieve glastuinbouwgemeente verder ontwikkelen. Ze werkt nu met ondernemers en inwoners aan een ‘Horti Science Visie’, die de basis moet vormen voor richtinggevend glastuinbouw onderzoek en toekomstplannen op thema’s zoals onderwijs, werkgelegenheid en ruimte.

Programma
Tijdens de ‘Horti Science Park Event Weeks’ tussen 20 september en 8 oktober staat de opening van het ‘Fieldlab Vertical Farming’ van WUR en Delphy op het programma. Daarnaast worden er door Gemeente Lansingerland, WUR en Delphy, samen met organisaties zoals Glastuinbouw Nederland en Greenport West-Holland nog ruim tien andere events georganiseerd. Zo is er de kennisdag voor tuinbouwondernemers, het WaterEvent en een middag over smaakonderzoek. Ook zijn er meet-ups over de ‘Horti Science Visie’ met tuinbouwjongeren en inwoners van de gemeente. Alle events zullen vanuit het vandaag naar de toekomst kijken.

Meer informatie over de ‘Horti Science Parc Event Weeks’, het programma en de inhoud van de diverse bijeenkomsten, is binnenkort online beschikbaar.      

Bron: WUR

Publicatiedatum: