Handbalster Estavana Polman doopt nieuwe aardbei ABZ Seeds

Op zaterdagmorgen 31 juli vond bij veredelaar ABZ Seeds in Andijk de doop van een nieuw zaad vermeerderd aardbeiras plaats. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd aardbei F1 ‘Estavana’ door niemand minder dan handbal international Estavana Polman overgoten met champagne. Daarmee werd het nieuwe doordragende F1 hybride aardbeiras voor de stellingenteelt officieel geïntroduceerd.

Wereldkampioen
Estavana Polman werd in november 2019 uitgeroepen tot beste speelster van het wereld handbaltoernooi in Japan, waarin de Nederlandse ploeg kampioen werd. Helaas kon Estavana wegens een knieblessure deze zomer niet meedoen met haar team op de Olympische Spelen. Daarom was er nu tijd om naar Andijk te komen en haar aardbei te dopen.

Gewasopbouw
Het aardbei-assortiment van ABZ Seeds bestaat geheel uit doordragende en zaad vermeerderde F1 hybriden. Kenmerkend voor aardbei F1 ‘Estavana’ is dat de plant vrij compact is waardoor de aardbeien goed zichtbaar zijn. Directeur-eigenaar van ABZ Seeds, Gé Bentvelsen: “Doordat de aardbeien goed uit het gewas steken zijn ze gemakkelijk plukbaar en mogelijk in de toekomst ook geschikt voor plukrobots.”

Teeltplanning en afzet
Voor een productie vanaf begin juni wordt F1 ‘Estavana’ eind januari gezaaid. De mini trayplant kan dan tussen half maart en half april worden uitgeplant. Het ras heeft het gehele zomerseizoen een regelmatig productieverloop, zonder terugval. De goede smaak, in combinatie met een goede houdbaarheid, maakt F1 ‘Estavana’ een uitstekende aardbei voor de retail.

Dit seizoen staat het ras in een stellingenteelt op het Innovatieve Soft Fruit Center van Delphy in Horst.

Voor meer informatie:
Carmen Ampt
ABZ Seeds
+31 (0)6 284 908 46
carmen.ampt@abz-strawberry.nl
www.abz-strawberry.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven