Gerard van den Bos, BosDaalen:

"Vernieuwingen voor meer kwaliteit"

Tholen - “De vraag naar AGF-transport is simpelweg toenemend,” volgens Gerard van den Bos, directeur en mede-eigenaar van BosDaalen. Het is nog geen half jaar na de fusie van transportbedrijven Cargoboss en Van Daalen Transport, maar Gerard en zijn compagnon Aris van Daalen geloven er sterk in dat met alle vernieuwingen die het bedrijf doet, BosDaalen de kwaliteit scherp op de baan weet te houden.

Het transportbedrijf uit Maasdijk vervoert dagelijks groenten, fruit, bloemen en planten van en naar Duitsland, Zwitserland en Noord-Frankrijk. De werknemers verzorgen zowel groupage als complete vrachten.

“Met corona hebben we natuurlijk meer bij de supermarkten geleverd dan bij de markten, maar dat schikt zich weer vanzelf en de vraag blijft toenemen. Ook is de vraag naar bloemen en planten toegenomen, vooral in het supermarktsegment. De prijzen liggen hoger dan normaal en er is soms niet genoeg product.”

Nieuw webportal
Na de fusie is BosDaalen begonnen met de implementatie van verschillende digitaliseringen. Zo willen Gerard en Aris hun klanten meer transparantie brengen. “Wat we afleveren kun je nu terugvinden in ons nieuwe webportal,” laten de eigenaars weten. “Met toegang tot het nieuwe webportal van BosDaalen kun je orders plaatsen, zien hoe laat een lading is gelost, je treft er de afgeleverde CMR’s en afleverbonnen aan en je kunt de verschillende statussen van opgegeven orders overzien. Van een pakketje bij bijvoorbeeld Bol.com krijg je statusmeldingen via de mail, maar als je nu bij ons inlogt krijg je netjes een overzicht van bestellingen, opgegeven pallets en lostijden, wat wel belangrijk is voor die transparantie. Een aantal medewerkers zijn heel hard bezig om dit voor de klant op maat in te richten.” Volgens Aris en Gerard is dit een echte aanwinst voor de klant. “In een uur kun je op pad.”

Verdere innovatie
Hierna gaat het bedrijf aan de slag met een systeem waarmee BosDaalen automatisch orders kan verwerken van klanten. PDF’s worden ingelezen en automatisch vertaald tot transportorders in hun systeem.

Daarnaast is BosDaalen bezig met het implementeren van Nastrax, een nieuw systeem in de vrachtwagens die automatisch de temperatuur en de luchtvochtigheid meten in de laadruimtes. Die zijn de technici nu aan het inbouwen, laat Gerard weten. “We zullen hiermee 24/7 inzicht hebben op de laadruimtes. Al onze ruimtes zijn daarnaast voorzien van TRS koelmotoren, aangedreven via de motor van de vrachtwagen. Hiermee stoten we 1 mln kg minder CO2 per jaar uit. “En, niet te vergeten, we investeren in nieuw materiaal, voor 2022 zullen we 20 nieuwe vrachtwagens aanschaffen.”

‘Onze jongens’
Qua werknemers heeft BosDaalen nu zo’n 340 medewerkers in dienst. “Maar er is wel een schaarste en dat hadden we niet verwacht. Wij hebben zowel Nederlandse als buitenlandse chauffeurs in dienst en we zorgen voor goede huisvesting voor hen. We hebben twee hotels, nou ja, zo mag je ze eigenlijk niet noemen, chauffeursverblijven, één in Nederland en één in Zuid-Duitsland, waar onze jongens kunnen vertoeven. De corona heeft ons geen last gegeven, maar het is wel een beetje vervelend geweest. Die corona, dat was toch wel een ding,” besluit Gerard.

Dit artikel verscheen eerder in editie 6, 35e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl. 

Voor meer informatie:
Gerard van den Bos
Aris van Daalen
BosDaalen

Transportweg 25
2676 LM Maasdijk
Tel: +31 (0)174 52 50 25
dir@bosdaalen.nl
www.bosdaalen.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven