Glastuinbouw kijkt vooruit: "De opgedane ervaring moet leiden tot aanpassing van de dijken"

Nu de hoogwaterpiek in de regio Venlo voorbij is, blikken steeds meer glastuinbouwondernemers en betrokkenen terug. De meeste kassen bleven droog, al laat teler John Rooyakkers uit Baarlo bij 1Limburg zien dat zijn kas wel onder water heeft gestaan.

Jean Aerts van Glastuinbouw Nederland doet op de website van de brancheorganisatie zijn verhaal, zoals hij dat kort ook al maandagochtend op GroentenNieuws deed samen met o.a. teler Asian Crop uit Velden. Jean pleit voor ervoor dat de opgedane ervaring moet leiden to aanpassing van de dijken.

In datzelfde dorp is ook BioVerbeek gevestigd. Ook daar opluchting.

Grote vastberadenheid
Voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland heeft inmiddels contact gehad met ondernemers in het gebied, met glastuinders die volgens haar een essentiële, coördinerende rol hebben vervuld in de strijd tegen het natuurgeweld. “Ik ben trots op de leden die actief hebben meegeholpen om dreigende overstromingen in het glastuinbouwgebied te voorkomen. Het is mooi om te zien dat telers in lastige tijden hun verantwoordelijkheid nemen en vervolgens zoveel steun kregen. Uiteindelijk werd het een mooie klus van velen. Op basis van hun kennis van het gebied en eerdere min of meer vergelijkbare ervaringen, hebben zij in gezamenlijkheid en met grote vastberadenheid grotere overlast weten te voorkomen.”

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) organiseert vandaag een rondgang door het gebied met Tweede Kamerlid Thom van Campen.

Bron: Glastuinbouw Nederland / 1Limburg


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven