Samwel Orioki, Progeny Ventures, Kenia:

"We waagden de sprong en begonnen een bloemenexportbedrijf tijdens de pandemie"

"Een bloemenexportbedrijf starten tijdens een pandemie was zeker een uitdaging en verdere naamsbekendheid en uitbreiding is nu onze belangrijkste focus", zegt Samwel Orioki, eigenaar van Progeny Ventures, een Keniaans bloemenexportbedrijf. Hoewel het een uitdagend eerste jaar is geweest, is het bedrijf er toch in geslaagd om wereldwijd nieuwe klanten te werven en werken ze aan hun verdere groei.


Samwel Orioki 

Belangrijkste focus: naamsbekendheid
Orioki vertelt dat ze in slechts één jaar tijd, een jaar dat ook voor het starten van een bloemenexportbedrijf uitzonderlijk uitdagend was, hun bedrijf aanzienlijk hebben kunnen laten groeien. "In ons eerste jaar zijn we erin geslaagd om wereldwijd nieuwe klanten binnen te halen, in Azië, het Midden-Oosten en het Verenigd Koninkrijk. Het verbeteren van onze naamsbekendheid is nu een groot aandachtspunt, want we willen ervoor zorgen dat ons bedrijf wereldwijd bekend wordt. We hopen binnenkort ook zakelijke relaties aan te knopen met klanten in Nederland. Tot nu toe is dit een uitdaging geweest, omdat Nederlandse kopers vaak via de veiling kopen, terwijl wij onze bestellingen rechtstreeks van het bedrijf naar de klant verzenden. Het is dus ons doel om mensen te overtuigen van de voordelen van het gebruik van ons bedrijf. Wij hebben toegang tot veel verschillende kwekerijen en kunnen de best mogelijke kwaliteit kiezen en kunnen persoonlijk de versheid garanderen van de bloemen die wij verladen."
Vertrouwen winnen
Als nieuw bedrijf is een van de grootste uitdagingen voor Progeny Ventures het winnen van vertrouwen. "Als je nieuw bent in de sector, heb je nog geen portefeuille of een lange geschiedenis met je klanten. Daardoor is het niet zo gemakkelijk om het vertrouwen van een nieuwe koper te winnen. Tegelijkertijd moeten we zelf ook erg voorzichtig zijn, want het komt regelmatig voor dat bestellingen te mooi zijn om waar te zijn; alles ziet er goed uit, er wordt een grote bestelling geplaatst, maar nadat alle bloemen zijn verladen ontvangt niemand geld. Dit is een groot en bekend probleem onder telers. Het is velen overkomen dat zij zo een groot bedrag misliepen."

Banen creëren in Kenia
Een van Orioki's belangrijkste doelen voor de toekomst is het helpen van de Keniaanse bloementeelt en de hoge werkloosheid. "Uiteraard werken we er hard aan om ons bedrijf zo succesvol mogelijk te maken, maar een ander belangrijk aspect voor ons is het helpen van de Keniaanse sector. We willen onze producten voor 100% direct afzetten op de internationale markten. Omdat de Keniaanse werkloosheid zo hoog is, is het bovendien belangrijk dat ons bedrijf met oplossingen komt. In de toekomst hopen we ook een eigen kwekerij te hebben, zodat we de lokale bevolking enige autonomie en een behoorlijk inkomen kunnen geven."

Voor meer informatie:
Progeny Ventures
Samwel Orioko
info@progenyventures.co.ke
www.progenyventures.co.ke 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven