Astra Farms profiteert van samenwerking met Floranow

Begin 2021 nam Floranow, een wereldwijde B2B bloemenmarktplaats die transacties tussen kwekers en kopers mogelijk maakt, de distributieactiviteiten over van Astra Farms, de grootste snijbloemenkweker van het Midden-Oosten. In slechts zes maanden tijd is 80 procent van de transacties verschoven van offline naar online.


Charif Mzayek, oprichter en CEO van Floranow. 

Distributie
Het platform Floranow werd opgericht in 2016 en verbindt kwekers wereldwijd met regionale en internationale kopers, waaronder bloemisten, hotels, eventplanners en supermarkten.

Volgens Mzayek is de transactie voor beide partijen voordelig. "Voor Saudische retailers en groothandelaren geeft het toegang tot een groot assortiment bloemen en planten, met meer dan 12.000 artikelen van lokale en wereldwijde producenten op één handige marktplaats. Voor Floranow vergemakkelijkt de transactie de uitbreiding in de regio in een versneld tempo, omdat het de verkoop van het brede assortiment van Astra Farm exclusief mogelijk maakt en het voordelen biedt van hun uitgebreide distributiekanalen en klantenbestand."

"We creëren een platform om klanten klaar te stomen voor digitale verkoop. Zo veranderen we bijvoorbeeld de manier waarop ze hun bloemen verkopen. Het is gebruikelijk in Saoedi-Arabië om bloemen op de markt te brengen op basis van alleen de kleur. Er wordt dan bijvoorbeeld gewoon gezegd dat het een witte chrysant is, zonder dat er verdere details beschikbaar zijn. Floranow introduceert nieuwe standaarden en de bloemen van Astra Farms worden nu op het platform verhandeld op basis van specificaties, zoals soort, ras, lengte en gewicht. Dit leidt tot meer inzicht bij het kiezen van de producten door de klant."

Traditionele markt transformeren
Volgens Mzayek is Floranow de eerste online, B2B bloemenmarktplaats in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Streven is een zeer traditionele markt te veranderen in een markt die technologie en digitalisering gebruikt, omdat dit een grote toegevoegde waarde heeft voor de Saoedi-Arabische bloementeelt. "We hebben bijvoorbeeld een wereldwijd netwerk van leveranciers, wat betekent dat we de Saoedi-Arabische sierteeltsector verbinden met tegenhangers over de hele wereld. Als gevolg daarvan krijgen zij een groter assortiment bloemen. Bovendien krijgen klanten nu meer transparantie, aangezien zij een volledig zicht krijgen op hun bestellingen via het online dashboard. We zorgen ook voor een ononderbroken koude keten, van kweker tot retailer, waardoor de bloemen vers blijven bij aankomst en langer meegaan."

Resultaten
Mzayek meldt dat de diensten van Floranow zeer goed worden ontvangen door de klanten van Astra Farms: sinds de overname liggen ze al zo'n 5 maanden voor op schema. "Na slechts zes maanden is 80% van de transacties van de farm overgegaan op online, en we verwachten dat dit rond juli volgend jaar 100% zal zijn. Hoewel Covid-19 een negatieve impact had op veel sectoren, merkten we dat de pandemie de noodzaak om over te schakelen op online versnelde. Op het moment dat we bijvoorbeeld Keniaanse bloemen op ons platform introduceerden, steeg de vraag onmiddellijk. Dat laat zien hoe efficiënt ons model is. Klanten kunnen erop vertrouwen dat ze online een bestelling kunnen kiezen en deze kunnen volgen om er zeker van te zijn dat de bestelling wordt geleverd."

Voor meer informatie:
Charif Mzayek
Floranow
info@floranow.com
www.floranow.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven