Hydrangea eert Russische dichter Anna Achmatova

Anna Achmatova was één van de belangrijkste Russische dichters van de 20e eeuw. Zij werd genoemd op de ‘short list’ voor de Nobelprijs voor Literatuur in 1965 en zij is nog steeds zeer bekend en geliefd in Rusland. In 2021 is het precies 100 jaar geleden dat haar bundel “Podorozjnik” werd gepubliceerd, een bundel met haar meest romantische gedichten. Alle reden om juist nu Anna Achmatova te eren.

Op initiatief van Sobolj en Flower Experience hebben de Russische bloemisten Natalja Korjakina en Vladimir en Aleksandr Bermjakov hun creativiteit ingezet om Anna Achmatova bij haar graf in Komarovo met een pracht aan bloemwerken met hortensia een eerbetoon te brengen.

De Nederlandse consul-generaal uit St. Petersburg, de heer Lionel Veer, was op uitnodiging van Sobolj aanwezig in Komarovo.

“Het was heel bijzonder om de prachtige Nederlandse hortensia's op het graf van Anna Achmatova in Komarovo te zien en te luisteren naar de aanwezige floristen die haar gedichten voorlazen”, aldus de heer Veer. “Sobolj en Flower Experience hebben laten zien dat de combinatie van Nederlandse bloemen, creativiteit en artistiek talent tot heel bijzondere prestaties kan leiden. De handel in bloemen is voor Nederland heel belangrijk wereldwijd en ook in Rusland zijn onze bloemen bijzonder geliefd. De kwaliteit en schoonheid van onze bloemen zijn de basis voor een goede relatie met de kopers.”

In onderstaande video een impressie van de bijeenkomst:

Bron: Sobolj


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven