Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlander zet Dool France op de kaart

Tholen - Een Nederlander die de Franse tuinbouw kent als zijn binnenzak, dat is Jacco de Graaf. Jacco woont en werkt al 20 jaar in Frankrijk. Momenteel vanuit Angers. Via zijn voormalige werkgevers bij een tuinbouwleverancier en kassenbouwer heeft hij al jaren contact met TC van den Dool.  

Nu is hij onlangs begonnen om SAS Dool France verder op de kaart te zetten als werknemer. “De Franse tuinbouw is volop in beweging. Het niveau van de kassen is de laatste jaren flink opgetrokken. Oppervlaktes worden groter en, je verwacht het misschien niet, maar er staan al heel wat semi-gesloten kassen. Naast Franse telers lijken buitenlandse telers en investeerders hun ogen ook steeds vaker op Frankrijk te laten vallen.”


V.l.n.r.: Marco van Ardenne, Jacco de Graaf en Vincent van den Dool

Franse focus
Jacco ziet kansen voor Dool France. De ‘Franse’ focus zal vooral liggen op het verhogen en renoveren van kassen en het bouwen van de wat kleinere projecten en ingewikkeldere projecten. ”Rooftopkassen, tuincentra, proefstations en kleinere kassen vragen om maatwerk. Dat kunnen we nu net precies bieden. We hebben alle kennis en ervaring in huis.” Samen met Ad Kokshoorn gaat Jacco de Franse tuinbouwmarkt bedienen.

In Frankrijk groeit de vraag naar kasgroenten. De export van deze producten is minimaal. Het areaal onder glas stijgt. Naast de reeds bestaande tuinbouwgebieden als Bretagne, Loire-Atlantique, rondom Orléans, Rhone vallei, rondom Perpignan en Lot-et-Garonne zijn er de laatst jaren grote projecten in Normandié en aan de kust bij Bordeaux gebouwd.

Jacco besluit: "k heb er zin in. Het gaat goed komen.”

Voor meer informatie:
Jacco de Graaf
Dool France
j.degraaf@doolfrance.fr  
contact@doolfrance.fr  
Chez Weforge
​25 Rue Lenepvue
49000 Angers
Frankrijk
+ 33 (0)6 75143527
www.doolfrance.fr