Scott Isensee, Frank Adams Wholesale Florist:

"We zijn afhankelijker geworden van lokale bloemen door verminderde import uit Zuid-Amerika"

"Voor veel van onze geïmporteerde bloemen, zoals rozen en anjers, is het een grote uitdaging geweest om ze vanuit Zuid-Amerika hier te krijgen. Als gevolg daarvan zijn we meer lokale bloemen gaan afnemen en daar is nu ook veel vraag naar," zegt Scott Isensee, algemeen manager van Frank Adams Wholesale Florist (foto rechts). Als leverancier aan de Portland Flower Market deelt Isesee zijn ervaringen over de recente importproblemen en hoe ze daarmee omgaan. 

Problemen met import uit Zuid-Amerika
Veel bloemen die de Portland Flower Market aanbiedt, worden geïmporteerd. "De toeleveringsketen is momenteel uit gewone doen en het is lastig om de juiste voorraden binnen te krijgen. Er zijn niet alleen arbeidstekorten, er zijn ook geen grondstoffen beschikbaar. Protesten in Colombia hebben de problemen nog wat groter gemaakt. We vervoeren vanuit Zuid-Amerika veel bloemen, zoals rozen en anjers, en door alle problemen was dit zo'n 5-6 weken lang niet mogelijk. Aan de andere kant gaat de verkoop van de lokale bloemen heel goed en hebben we daar geen transportproblemen mee.""Het importeren van bloemen is altijd een risico"
Alhoewel de import dit jaar bijzonder veel uitdagingen met zich meebrengt, zegt Isensee dat het altijd een risico is om bloemen te importeren. "Bloemen hebben een lage prioriteit, in vergelijking met andere goederen, zoals voedsel. Als er dan niet genoeg ruimte is op een vlucht blijven de bloemen achter. "Helaas was de import dit jaar niet de enige uitdaging. Het is ook lastig om andere producten te krijgen. "We zijn ook een grote importeur van glas, omdat we veel glazen potten verkopen, maar dat is zo lastig te krijgen dat we maar de helft van onze bestellingen hebben gekregen en de rest pas in september/oktober."Omgaan met problemen
Isensee heeft toch wel een positief gevoel over de algehele situatie, omdat ze manieren hebben gevonden om met de problemen om te gaan. "We hebben ons bedrijf niet hoeven sluiten omdat we geen producten hadden en we hebben een oplossing gevonden voor het gebrek aan geïmporteerde bloemen. Zo kunnen we klanten een grote variëteit lokaal geteelde bloemen aanbieden en deze zijn nog erg populair ook. Voor de geïmporteerde bloemen die we nu niet kunnen krijgen, zijn we op zoek naar vervanging. Aangezien de vraag nu zo hoog is, vinden de meeste klanten het geen probleem om een andere bloem te kiezen."

Voor meer informatie:
Scott Isensee
Portland Flower Market
scott@frankadamswf.com
www.pdxflowermarket.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven