Keniaanse rozen- en hypericumteler Patrick Mbugua, Wildfire Flowers:

"Energiekosten zijn 25% lager en dat is enorm, gezien de energievretende gewassen die we telen"

"Onze elektriciteitskosten laag houden op een milieuvriendelijke manier is een belangrijke missie van ons bedrijf," zegt Patrick Mbugua, algemeen directeur van Wildfire Flowers, een Keniaans rozen- en hypericumbedrijf. "We besparen op dit moment ongeveer 25% op stroom, en dat is enorm, gezien de gewassen die we telen. En als een aantal situaties veranderen zouden we graag nog meer zonnepanelen installeren en er in de toekomst nog meer van profiteren."


Patrick Mbugua

25% energie (kosten)verlaging
Na een onderzoek kwam Wildfire Flowers tot de conclusie dat de installatie van het veld met zonnepanelen voor hen de meest optimale oplossing was. "Het systeem werkt samen met het elektriciteitsnet, zodat we daar energie vandaan kunnen halen als er niet genoeg zon is. De zonne-energiecentrale levert ons overdag stroom, terwijl we 's nachts afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. Overdag, tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags, is de zon op haar felst, en tijdens die uren kunnen we de farm volledig op zonne-energie laten draaien. Voor andere bedrijven, waar ze bijvoorbeeld alleen rozen telen, kunnen de panelen hen ongeveer 60-70% van de energie leveren, maar bij Wildfire Flowers telen we ook zomerbloemen die 's nachts licht nodig hebben, wanneer we voor onze energie afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. Daarom besparen we ongeveer 25% op onze stroomkosten, wat voor ons geweldig is. En dat we dit op een milieuvriendelijke manier kunnen doen is een groot voordeel."Uitdagingen en toekomstplannen
Hoewel Wildfire Flowers erg tevreden is met het resultaat, was de start van het project wel een uitdaging, zegt Mbugua. "De aankoop van de materialen van overzee naar Kenia was het lastigste, aangezien het verschillende maanden duurde voordat we ze ontvingen. Daardoor zat er wat tijd tussen de bestelling van het systeem en de daadwerkelijke installatie ervan. Maar toen alles eenmaal binnen was, waren we onder de indruk van hoe snel en soepel het systeem werd geïnstalleerd."Mbugua zegt dat hij hun zonne-energiecentrale in de toekomst graag zou uitbreiden, maar dan moeten er wel eerst wat dingen veranderen. "Het is erg duur voor ons om overtollige stroom op te slaan en we willen geen verspilling, dus het systeem uitbreiden is geen optie totdat er een meer betaalbare manier is om overtollige stroom op te slaan. Bovendien is het in Kenia niet toegestaan om overtollige productie terug te verkopen aan energiebedrijven, maar er zijn al pogingen in gang gezet om deze regelgeving te veranderen. Als deze aspecten in de toekomst verbeteren, zouden we graag uitbreiden en we moedigen andere bedrijven aan om ook zonne-energie te gaan gebruiken, aangezien het een verstandige en schone manier is om aan je stroom te komen."

Voor meer informatie:
Patrick Mbugua
Wildfire Flowers
patrick.mbugua@wildfire-flowers.com
www.wildfire-flowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven