Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We willen dat de consument het goede gevoel bij de pioenroos blijft houden"

Tholen - De laatste pioenrozen van het seizoen zijn gesneden bij Dictus Flowers. Het familiebedrijf voegde de bloemen een paar jaar geleden toe aan het assortiment en ziet de markt jaar na jaar groeien. "Het is een bloem met gevoel," vertelt Mirjan Dictus.

Bloem met gevoel
"Bij het oogsten van pioenrozen komt veel kijken. Je moet de bloemen op het juiste moment snijden, anders komt de bloem niet tot bloei. Dat betekent regelmatig door het veld gaan, soms zelfs meerdere keren per dag," vertelt Mirjan. Samen met haar man Ronald runt ze Boomkwekerij Ronald Dictus. Enkele jaren geleden besloten ze de bloemen toe te voegen aan het assortiment van heesters, bos- en haagplantsoen. Zo kunnen ze de arbeidsdruk beter verdelen over het jaar. Bovendien zien ze verdere groeikansen voor de pioenroos.

"De weelderige bloei en de diverse kleuren maken het een seizoensproduct waar mensen echt naar uitkijken. Daarom zetten we ook sterk in op kwaliteit: je wil zeker weten dat de bloem tot bloem komt en dat ze ook bij de consument lang blijft staan. We willen dat de consument het goede gevoel bij de pioenroos blijft houden." Doordat er verschillende rassen geteeld worden, bieden ze een divers kleurpallet aan: zalmoranje, roze en wit. En dan nog de toverbal, die van dieproze naar zalm verkleurt. 

Foto's en video www.at10.nl   

Late start
Dit seizoen bood zeker uitdagingen. Met name door het koude voorjaar was het spannend aan de start. "Moederdag is normaal een belangrijke feestdag, die hebben we helaas gemist. Daarna kwam het beter op gang," vertelt ze. "Zodra de zon gaat schijnen, verschijnt de roze gloed en hebben we volop vers product. Dat was nu vanaf half mei."

De afzet gaat deels via de veiling en deels via de eigen boerderij-automaat. Onder het eigen merk Dictus Flowers worden daar pioenroos- en gemixte boeketten aangeboden. "Ook bij de huisverkoop merken we dat de waardering voor de bloem hoog is. Onze kwekerij is gevestigd in Achtmaal, in de gemeente Zundert en we zitten hier niet bepaald aan een doorgaande weg. We merken dat mensen echt omrijden voor onze pioenrozen. Dat is een mooi compliment." 

Voor meer informatie:
Dictus Flowers
info@boomkwekerijronalddictus.nl
www.boomkwekerijronalddictus.nl