Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BASF koopt windmolens op Noordzee

Chemieconcern BASF heeft 49,5% van de het windpark Hollandse Kust Zuid in de Noordzee gekocht van energiebedrijf Vattenfall. Dat maakten beide partijen gisteren bekend. De bouw van het windpark start volgende maand. In 2023 moet het project af zijn. 

Het gaat om 140 windturbines die gezamenlijk 1,5 gigawatt stroom opwekken. De windmolens worden grotendeels zonder subsidie gebouwd. Wel ondersteunt de Nederlandse overheid o.a. met vergunningen en aansluiting op het elektriciteitsnet. 

In totaal steekt BASF 1,6 miljard euro in het project. In het vierde kwartaal van 2021 wordt de transactie naar verwachting afgerond. De transactie moet nog wel door de autoriteiten worden goedgekeurd. 

De energie van het windpark gaat naar klanten van Vattenfall, maar ook BASF heeft er profijt van. Onder meer op de BASF-locatie Verbund in Antwerpen zal de schone energie worden ingezet. Eerder sloot BASF ook al een energiedeal met REWE in Duitsland om daar ook energie van een windpark te gaan gebruiken. 

Bron: BASF

Publicatiedatum: