Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Na 21 jaar voor de eerste keer geen draadalg in het bassin"

Tholen - Afgelopen maart heeft Ultramins een USAF ultrasone zender in het bassin van Dekker Glascultures geplaatst. Tomatenteler Frank Dekker: "Tot op heden is er geen enkele draadalg te bekennen en dat is uniek te noemen, het bassin is namelijk 21 jaar oud en er was hier ieder jaar overlast door draadalg."

Omstreeks deze periode en zeker na de hoge temperaturen van afgelopen week zou draadalg in grote getalen aanwezig zijn. Dat dit dit jaar niet het geval is, is dus op zijn minst bijzonder te noemen.

Het enige dat veranderd is in het bassin is de plaatsing van deze ultrasone zender. Het bassin is 150 meter lang en 10 meter breed (1.500 m2) en middels 1 USAF zender wordt hier nu dus voorkomen dat er alg groeit. Zowel zweef- als draadalg zorgen niet meer voor overlast, het filtersysteem blijft hierdoor dus schoon. Daarnaast zie je de originele kleur van het bassinzeil weer tevoorschijn komen, omdat ook de biofilm verdwijnt (naast algen doodt ultrasoon nog veel meer ongewenste micro-organismen).

Ultramins uit Zwaag is de exclusieve distributeur van USAF ultrasone zenders. Voor meer informatie kun u contact opnemen met Robert de Hoo op 06-20 536 536 of via robert@ultramins.com

Meer informatie over de ultrasone zenders: www.ultramins.com