Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw Beekenkamp Plants vordert in rap tempo

De sierteelt divisie van Beekenkamp Plants bouwt letterlijk en figuurlijk aan haar toekomst. Op dit moment wordt er tegenover de bestaande locatie van dochteronderneming Deliflor, gelegen aan de Korte Kruisweg te Maasdijk, een gloednieuw hightech kassencomplex gerealiseerd.

De kas zal dienen voor de veredeling van eigen genetica en research & development. Daarbij kent het complex maar liefst 28 teeltafdelingen, diverse klimaatcellen, technische ruimtes, een verwerkingsruimte en een eigen kantoor/laboratorium.

AAB heeft Beekenkamp vanaf het begin af aan bijgestaan met haar verschillende expertises. Zo heeft AAB alle vergunningen geregeld, het ontwerp gemaakt en ook de aanbestedingen naar alle toeleveranciers georganiseerd. Momenteel voert AAB samen met een afvaardiging van Beekenkamp de directievoering voor dit project, waarbij in samenspraak met alle partijen een optimaal eindresultaat wordt nagestreefd op het kwalitatieve-, tijdsgebonden- en financiƫle vlak.

Vanzelfsprekend kent ieder project haar uitdagingen. Onder andere de sneeuw in februari en wereldwijde leveringsproblematiek spelen ook hier een belangrijke rol. Ondanks deze uitdagingen zetten alle partijen (KUBO, PDI, VB, Brinkman, Nijssen, Kroes, Hofman, KG-systems en de vele overige leveranciers) alles op alles om de gestelde opleverdata na te komen.

De bouw vordert goed en de kas is momenteel geheel beglaasd. Men is gestart met de scherminstallaties, elektrotechnische installatie en de verwarmingsinstallatie. Het kantoor/laboratorium begint ook steeds meer vorm te krijgen met de staalconstructie, de vloeren en het dak.

Naar verwachting worden de eerste afdelingen en het kantoor/laboratorium in week 47 in gebruik genomen.

Bron: AAB

Publicatiedatum: