Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrifirm-GMN blikt terug op expertisedagen

Afgelopen weken ontving Agrifirm-GMN vele telers tijdens de expertisedagen in Breezand, Voorhout, Venhuizen en op de open dag op het proefveld van Vertify in Zwaagdijk. Een mooie gelegenheid om hen bij te praten over de laatste ontwikkelingen in de sector.
 
Op de proeflocaties van het Expertisecentrum Bloembollenteelt in Breezand en Voorhout liggen een breed scala aan onderzoeken in de voorjaarsgewassen. De onderzoeken die zijn in o.a. tulp, hyacint, narcis, muscari, iris en crocus gedaan. Uit het brede scala aan proeven zijn interessante inzichten gedeeld.

Ook werden telers dit jaar uitgenodigd op het proefperceel in Venhuizen tijdens de expertisedagen pioen. In samenwerking met het Expertisecentrum Bloembollenteelt liggen hier diverse onkruid- en botrytisproeven. Naast het toelichten van het onderzoek, waren de huidige uitdagingen in de teelt onderwerp van gesprek.

Belang van onderzoek
Afgelopen jaar, na het samengaan tussen Agrifirm en GMN kreeg de bestaande proeftuin de nieuwe naam: Expertisecentrum Bloembollenteelt. Onder deze naam worden proeven en experimenten de komende jaren verder uitgebreid en uitgebouwd. Op de proefvelden in o.a. Breezand, Voorhout en Zwaagdijk en op diverse andere locaties in Nederland werken producenten, toeleveranciers, onderzoekers en teelttechnische specialisten nauw samen om te innoveren op het gebied van teelttechnieken, biologische en geïntegreerde gewasbescherming en bemesting in de bloembollenteelt. 

Tijdens de expertisedagen kan men zo met honderden bloembollentelers, verspreid over ons land, de nieuwste inzichten en ervaringen die u vervolgens kunt inzetten bij het optimaliseren uw teelt. Erg belangrijk, vindt ook Bas van der Slot van H.J. van der Slot & Zn. “Als teler heb je geen tijd voor onderzoek”, legt hij uit. “Dan is het fijn als een partij als Agrifirm-GMN dit voor je doet. Daarbij heb je als teler te maken met veel onzekerheid. De wetgeving verandert continu en duurzaam telen speelt een steeds grotere rol. Tijdens de expertise dagen ga je met elkaar het gesprek aan over de laatste ontwikkelingen en ga je altijd met waardevolle informatie naar huis.” 

Bekijk de video hieronder voor een sfeerimpressie van de expertisedagen.

bron: Agrifirm-GMN 

Publicatiedatum: