In memoriam: Allen (Eelke) Monsma, oprichter A.M.A.

Allen (Eelke) Monsma, oprichter van A.M.A. Horticulture, is op 87-jarige leeftijd overleden. Allen overleed plotseling maar vredig op 10 juni in het ziekenhuis, omringd door zijn liefhebbende vrouw waarmee hij 65 jaar getrouwd was, Shirley Monsma, en zijn dochters en schoonzonen, Connie en Rick Bradt en Audrey en Peter DeJong, zo deelt het bedrijf. 

Geboren in Broeksterwoude (Broeksterwâld) in 1934, was Allen een vriendelijke, bescheiden, trouwe man die risico's nam, erg veel van zijn familie hield en geloofde in hard werken en de goedheid van mensen.


Allen (Eelke) Monsma, 1934 - 2021 

Samen met zijn jeugdliefde en kersverse bruid Shirley arriveerde Allen in 1956 in Canada met $56 in zijn zak. Door toewijding, gebed en een groeiend netwerk in de tuinbouwsector, richtte Allen in 1982 A.M.A. op. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een grote tuinbouwleverancier in Noord-Amerika. Allen's leven en persoonlijke motto 'Ga langzaam, maar met al je krachten', waren bijna veertig jaar lang de stille kracht achter het A.M.A. team. 

"Papa was een pionier en leider in de Noord-Amerikaanse tuinbouwsector, al had hij dat nooit over zichzelf gezegd," vertelt Connie Bradt, mede-directeur van A.M.A., samen met haar echtgenoot Rick. "Soms ging dat via grote innovaties, zoals het uitvinden van Al's Flower Pouch en Al's Hopper, waarmee de eerste steenwollen plugtray in Noord-Amerikaanse stijl werd geïntroduceerd in Canada, of dat ze de eerste commerciële producenten van Ellepots waren in Noord-Amerika. Maar het grootste deel van de tijd kwam dit door zijn ontelbare hulpacties. Tot het laatst was hij vaak als eerste aanwezig bij de productie van de Ellepots, lang voordat de zon opkwam. Dat was papa, stug doorwerkend achter de schermen en eerst aan andere mensen denken. Zijn stille kracht is waar het succes van A.M.A. op gebouwd is."

Allen Monsma en dochter Connie (toen 3 jaar), chrysanten aan het planten in hun kas in Amherstburg, in 1963 

"Het is een enorm verlies voor A.M.A. en onze familie, en we weten dat zijn overlijden gevoeld zal worden door veel mensen in de tuinbouwsector," zei Rick Bradt. "We willen jullie bedanken dat jullie aan ons dachten en voor ons gebeden hebben in deze moeilijke tijd."

Op donderdag 17 juni zal er een begrafenis in besloten kring plaatsvinden in Leamington, Ontario, om 17:00 CEST. Het is mogelijk via livestream mee te kijken. Via deze link vindt u de verdere details en het overlijdensbericht.

Psalm 29:11 De Heer zal macht aan Zijn volk verlenen, de Heer zal Zijn volk zegenen met vrede.

Drie generaties bij A.M.A. Allen Monsma met dochter (links) en schoonzoon Connie en Rick Bradt (rechts) en kleindochter Elise Johnson (midden). 

Voor meer informatie:
A.M.A. Horticulture
2011 Spinks Drive
Kingsville, ON N9Y 2E5
Canada
519-322-1397 of 800-338-1136
ama@amahort.com
www.amahort.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven