Marginpar introduceert Scutellaria 'Tinkerbell'

Tholen - Marginpar heeft sinds afgelopen maandag een nieuwe introductie op de klokken van Aalsmeer: de Scutellaria 'Tinkerbell’. De stelen worden geproduceerd door teler Leon de Vries van Michiru farm in Tanzania, aan de voet van de Kilimanjaro.

Scutellaria, in het Nederlands ook wel Glidkruid genoemd, is ook op de markt als tuinplant. Als snijbloem is dit de eerste in zijn soort. De stevige groene takjes zitten vol met markante zaaddoosjes.

In het veld mag de Scutellaria lang blijven staan, net zo lang tot de bloemen zijn uitgebloeid en de zaaddoosjes zijn gevormd. Tot groot genoegen van de bijen, die het bloemenveld in grote aantallen bezoeken.

Marginpar zal in eerste instantie wekelijks 3000 stelen, gebonden in bosjes van 10 en gesneden op lengte 70 cm, aanvoeren. Deze komen exclusief op de klok in Aalsmeer, verspreid over drie veildagen.

"De noviteit werd bijzonder goed ontvangen," zo vertelt Helena van Achterberg, verantwoordelijk voor de marketing bij Marginpar. Klanten toonden veel interesse en op social media reageren bloemisten en consumenten erg enthousiast.

Marginpar is, met in totaal 11 verschillende locaties in Kenia en Ethiopië, en 6 partnerkwekerijen in Tanzania en Oeganda Zimbabwe, een bloemengrootmacht. Samen produceren deze kwekers maar liefst 120 variëteiten snijbloemen en in een aantal producten, zoals bijv. Solidago, Astrantia, Eryngium en de Clematis als snijbloem, is men zelfs marktleider. Ook introduceert men met enige regelmaat specialities, zoals recentelijk de winnaar van de Glazen Tulp Award, de Talinum paniculatum ‘Long John’, en een eerste witte clematis voor de snij, de Clematis Amazing® Vienna.

Klik hier voor meer informatie over de Scutellaria ‘Tinkerbell’

Marginpar BV
Legmeerdijk 289
1432 KC Aalsmeer
www.marginpar.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven