'Prix coup de coeur du jury 2021'

Tuinroos Royal Diva Plant 'n'Relax wint prijs in Frankrijk

Op 3 juni heeft Roses Forever wederom een prijs gewonnen voor een van haar tuinrozen. De zogeheten 'Prix coup de coeur du jury 2021' ging naar Royal Diva Plant 'n'Relax. Veredelaar Rosa Eskelund is zeer enthousiast: "Het is de meest prestigieuze prijs die je kan krijgen voor een roos in Frankrijk." Helaas kon ze zelf de prijs niet in ontvangst nemen door de huidige reisrestricties, dus heeft ze een vriend gevraagd om de honneurs waar te nemen in Park De Bagatelle Nord in Parijs.

De proef
De prijs was uitgereikt door de Franse tuinbouw associatie 'Société Nationale d'Horticulture de France' op 3 juni tijdens de 13de editie  'Grand Prix de la Rose Edition'. Dit is een proef waarin ze rozen van verschillende veredelaars over heel de wereld testen. En om de beste te kiezen zijn de soorten van de verschillende veredelaars in zeven  parken, in verschillende klimaatzones, aangeplant. De soorten zijn niet behandeld met chemische beschermingsmiddelen om zo de gezondheid en resistentie van het ras zo optimaal mogelijk te kunnen beoordelen. De rassen zijn geëvalueerd voor een periode van 2 jaar door een professionele jury. 


Royal Diva Plant’n’Relax en Fru Nørby (rechts) en veredelaar Rosa Eskelund (links) tijdends de doop van Royal Diva Plant’n’Relax 

Prijswinnaar Royal Diva
De winnaar is Royal Diva, ook wel bekend in Denemarken onder de naam Fru Nørby, een beroemde actrice in Scandinavië, die de roos ook gedoopt heeft. Royal Diva is een groot bloemige floribunda roos die de prijs heeft gewonnen door plantgezondheid en geur. En sinds de introductie heeft Royal Diva al een aantal prijzen binnengesleept in Europa, bijvoorbeeld in Baden-Baden, Duitsland, in 2019, in Denemarken in 2019 en in Nyon, Frankrijk, in 2020.

Voor meer informatie en teeltlicentie:
Roses Forever
Rosa Eskelund
+45 51 57 19 90
re@roses-forever.com 
www.roses-forever.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven