Assortiment Aphrodite Orchidee krijgt extra cachet met Koen Pack

Naar aanleiding van de Orchid Inspiration Days die momenteel gaande zijn, bracht Mirjam Colijn van Koen Pack gisteren een bezoekje aan Aphrodite Orchidee in Rozenburg N-H. Al sinds de oprichting is de kweker vaste klant bij Koen Pack voor hoezen, hardware en kokers en wat er maar nodig is om Phalaenopsis Orchideeën aan te kleden. “Aphrodite richt zich op de hoogwaardige retail, maar ook vakbloemisten en tuincentra behoren tot onze doelgroep. We hebben een uitgebreid luxe assortiment. ‘The Luxury’, ‘Modern living’ en ‘Entrance’”, aldus Martin van Weerdenburg die een rondleiding gaf door het bedrijf.

Handel
Het is een drukte van belang in de pakhal waar verschillende medewerkers bezig zijn met het inhoezen van de planten. Er staat een rij met karren klaar voor een klant die 5 of 6 uur van tevoren belt om ze op te halen. Dagelijks is men druk met handel voor de veiling in Aalsmeer en voor Veiling Rhein-Maas in Duitsland. Bij de laatste worden ook wekelijks Phalaenopsis in een papieren hoes aangeboden. “De vraag naar papier stijgt”, zegt Martin. De kweker biedt de papieren hoezen jaarrond aan. "Het is leuk om te zien hoe onze papieren hoezen en kokers gebruikt worden voor de planten, die gekweekt worden bij Aphrodite en zo de wereld over gaan", aldus Mirjam.

Toen Koen 25 jaar geleden voor zichzelf begon, zei Martin tegen hem: “Waar begin je aan, in een markt waar al zoveel aanbieders zijn. Maar je ziet dat hij het goed gedaan heeft want Koen Pack is uitgegroeid tot een mooi bedrijf.”

Aphrodite is zich de laatste jaren steeds meer gaan specialiseren en dat betaalt zich uit: “Het onderscheid dat wij maken met de vormengroei is een goede beslissing geweest”, aldus Martin.

Nieuwe catalogus
Al een jaar van tevoren gaat Martin op zoek naar inspiratie om het assortiment samen te stellen voor het volgende seizoen. “Het is best lastig om op tijd de monsters te krijgen die ik aan mijn klanten wil laten zien”, vertelt hij, en daarom loopt hij regelmatig even binnen in de showroom bij Koen Pack. “Bij jullie zie ik toch altijd weer nieuwe dingen die ik ergens anders niet zie. De showroom is echt de moeite waard om te bezoeken, ik haal hier vaak ideeën vandaan om te gebruiken in onze catalogus.”

In de nieuwste Aphrodite catalogus, die loopt van voorjaar 2021 tot zomer 2022, staan planten in verschillende kleuren tot en met wel 15 takken per plant in allerlei potten, tasjes, vazen en mandjes. Voor elk wat wils! "Wij leveren voor iedere feestdag wel producten bij Aphrodite en geven hem ook mee tijdig te bestellen voor Kerst, want met deze tijd van schaarste en problemen met transport is het altijd beter om je favoriete product veilig te stellen voordat het te laat is!"

Phalaenopsis pot 12cm
Het assortiment bestaat voornamelijk uit Phalaenopsis planten met 2 tot 5 takken met mooi gemengde bloem kleuren. Aphrodite heeft zich gespecialiseerd in planten die in een vorm geleid worden. Je ziet allerlei bogen in de pot waarlangs de planten groeien, ze zijn  gepresenteerd in verschillende settings voor de feestdagen. Het belangrijkste seizoen is Valentijn en Vrouwendag.

Voor meer informatie:
Aphrodite Orchidee
+31 (0)20 655 6030
verkoop@aphrodite-orchidee.com 
aphrodite-orchidee.com

Koen Pack
+31 (0)20 545 2470
sales@koenpack.com
www.koenpack.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven