René Zwinkels, RKW Hyplast:

"In veel landen kiezen telers voor andere kasfolies vanwege dure grondstoffen"

René Zwinkels begon vijf maanden geleden aan zijn nieuwe baan als Sales Manager Export bij RKW Hyplast, een Belgisch bedrijf dat kasfolie maakt. Hij stond meteen voor een aantal serieuze uitdagingen.


René Zwinkels van RKW Hyplast 

Klanten kiezen andere folies
Een van die grootste uitdagingen is het gebrek aan grondstoffen voor de productie van kasfolies. "De prijzen zijn sterk gestegen, met zo’n 60%. We verwachten wel dat dit weer vanzelf in de plooi valt, maar we weten alleen nog niet wanneer dit zal gebeuren." Zwinkels merkt door de hogere prijzen een verandering in de vraag. "In landen waar meer hightech kassen staan of gebouwd worden, is de vraag niet wezenlijk veranderd. Maar in de andere landen waar de kassen niet zo modern zijn, merken we dat de vraag verschuift richting meer basic en goedkopere folies. Daar willen de telers niet meer geld op tafel leggen voor extra's zoals anti-drup of thermische functies, ze willen gewoon een folie die de klus klaart."

Ervaring zat
Zwinkels is geboren en getogen in het Westland als zoon van een teler. Hij is ook zelf als teler aan de slag geweest, werkte daarna in de gewasbescherming en heeft ook 16 jaar ervaring in de potgrondsector. In 2013 startte hij zijn eigen bedrijf in Zuid-Afrika, waarmee hij tot voor kort actief was. Omdat hij zijn hele leven in de tuinbouw heeft gewerkt, komt Zwinkels in zijn nieuwe functie bij RKW beslagen ten ijs en hoopt hij zijn steentje bij te kunnen dragen aan de nieuwste (product)ontwikkelingen, zoals het doorontwikkelen van het Polydress LP Keder Air Bubble Greenhouse folie, dat de warmte in de kas beter vasthoudt, en nieuwe typen folie die licht beter spreiden zonder iets in te leveren op intensiteit."


Voor meer informatie:
René Zwinkels
RKW Hyplast
Rene.Zwinkels@rkw-group.com 
rkw-group.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven