Fotowedstrijd: Mooie foto's van Antwerpse serres gezocht

Provincie Antwerpen organiseert een fotowedstrijd over de glastuinbouwsector en nodigt een zomer lang iedereen uit om mooie, leuke of originele foto’s te maken waarbij een serre centraal staat. Met deze fotowedstrijd wil het provinciebestuur de blik op glastuinbouw verruimen en de aandacht richten op de innovatieve en soms zelfs artistieke kanten van de glastuinbouwsector.

Iedereen eet immers weleens producten die geteeld zijn in een serre, zo redeneert men bij de provincie, maar toch is serreteelt nog niet bekend en bemind bij het grote publiek. Via deze wedstrijd wil het provinciebestuur het draagvlak voor glastuinbouw vergroten. 


Een mogelijke GroentenNieuws-inzending: wie goed kijkt, zie de innovatieve meerlagenteelt aardbei bij Proefcentrum Hoogstraten. Klik hier voor vergroting. 

Elke deelnemer mag maximaal 3 foto’s inzenden in elk van volgende categorieën:

1)   Mooi glaslandschap en biodiversiteit

2)   Water en energie

3)   De teelt zelf

Iedereen kan deelnemen: tuinders die hun bedrijf op een originele manier in beeld brengen, buren van tuinders, wandelaars en fietsers die serres ontdekken in het landschap,… Zolang de foto’s maar in de provincie Antwerpen worden genomen. De 4 beste fotografen winnen een mooie prijs, uiteraard met een knipoog naar de glastuinbouw.

De fotowedstrijd loopt tot en met 31 augustus 2021. Inzendingen uploaden kan online. 

Bron: Provincie Antwerpen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven