Rift Valley Roses over hun recent geïnstalleerde drijvende zonne-energiegenerator

Kenia: "Het is nu al efficiënter en genereert meer stroom"

"De kwekerij draait nu gemiddeld voor 60% op zonne-energie. Het is een grote stap in de richting van duurzaam en klimaatbewust bloemen telen, en daar zijn we trots op ," vertelt Peterson, farmmanager bij Rift Valley Roses. Deze rozenkwekerij in Naivasha installeerde recent als eerste in Kenia een drijvende veld zonnepanelen op hun in 2019 aangelegde bassin.


Peterson voor de drijvende zonne-energiegenerator

Reden voor keuze drijvende zonne-energiegenerator
Volgens Peterson hebben ze gekozen voor de drijvende energiegenerator vanwege de grote voordelen. "Ten eerste vermindert het verdamping in de bassins. Ten tweede zorgt de schaduw onder de generator voor minder algengroei. Ten derde helpt het ons gebruik te maken van anders loze ruimte, en ten laatste verhoogt het de opwekking van zonne-energie door het koelende effect van het water."

Uitdagingen bij de installatie
De drijvende generator werd aangelegd in februari dit jaar, maar de installatie was lastig en moest daarom worden gedaan door gespecialiseerde mensen. "Het drijvende systeem met de zonnepanelen moest buiten het bassin worden geïnstalleerd en dan in het bassin geschoven. Daarom waren er gespecialiseerde mensen nodig voor het installeren."

Efficiënter en genereert meer stroom
Het team van Rift Valley is tot nu toe erg tevreden met de resultaten. "We hebben nu al gezien dat de drijvende zonne-energiegenerator efficiënter is en meer stroom oplevert dan de installatie op het dak, terwijl hij minder capaciteit heeft; 69 kW tegenover 75 kW."

Meer innovaties in de pijplijn?
Peterson is blij pionier te zijn in Kenia met dit systeem, en kijkt ernaar uit om hun kwekerij te blijven innoveren. "Wij geloven in innovatie. Dit is een van de missies van ons bedrijf, omdat het efficiëntie en duurzaamheid geeft, en zo uiteindelijk helpt bij ons doel van klanttevredenheid."

Voor meer informatie:
Stuart Millar
Rift Valley Roses
stuart@hygrotech.co.ke
www.riftvalleyroses.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven