Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat te doen met openstaande KijK-facturen?

De commissie Bezwaar en Beroep van Kennis in je Kas (KijK) kwam begin mei bij elkaar om te worden bijgepraat over de huidige stand van zaken, maar met name ook om standpunten te bepalen voor de bezwaarreacties van telers naar aanleiding van de factuur van KijK.

De commissie, die bestaat uit de heren Bernard Oosterom, Nico van Ruiten en Dick Oosthoek, kreeg een update van de stand van zaken van de afhandeling van de bezwaren uit 2019 en 2020. Accountmanager Jos van Kester heeft alle bezwaarmakers uit beide jaren persoonlijk benaderd en afspraken gemaakt voor een persoonlijk gesprek om de uitgangspunten en bepalingen van KijK te bespreken. Hij is momenteel bezig met het benaderen van de wanbetalers uit 2019. Daarnaast belt hij de ondernemers die de factuur van 2020 nog niet hebben betaald.

Drie primaire bezwaartypen
Kijkend naar de ingediende bezwaren over de afgelopen twee jaar blijken er uiteindelijk drie primaire bezwaartypen te zijn:

  • Bezwaar Verbindend Verklaring. De commissie heeft besloten dat dit administratief worden afgehandeld;
  • Bezwaar op basis van marktomstandigheden (zoals invloed corona). Daarover zegt de commissie dat er strak moet worden ingezet op incasso. Dat betekent dat een betalingsuitstel van maximaal zes maanden mag worden gegeven;
  • Bezwaar vanwege naderend bedrijfseinde. Om precedentwerking te voorkomen heeft de commissie besloten om geen gehoor te geven aan deze verzoeken. Coulance in uitzonderlijke situaties blijft wel mogelijk.

Brief met bezwaarreactie
De bezwaarcommissie heeft een brief met bezwaarreactie opgesteld. Deze zal komende weken worden verstuurd naar de openstaande bezwaarmakers.

Bron: Kennis in je Kas

Publicatiedatum: