Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
webinar 17 juni

Op zoek naar duurzame alternatieve gietwaterbronnen

Goed gietwater is essentieel voor de glastuinbouw. De druk op de beschikbaarheid van goed gietwater voor de glastuinbouw neemt toe. Dit is met name te zien tijdens de lange droge periodes in de afgelopen jaren. Naast opgevangen regenwater wordt onder andere omgekeerde osmose (ontzout grondwater/RO water) gebruikt om te kunnen voldoen aan de gietwatervraag. Over deze onderwerpen organiseert Glastuinbouw Nederland een webinar op donderdag 17 juni om 15:00 uur.

Het gebruik van omgekeerde osmose staat onder druk door de neveneffecten van de grondwateronttrekkingen en brijnlozingen. Het maatwerk voor veel brijninfiltraties loopt af per 1 juli 2022. Momenteel is nog onduidelijk wat dit gaat betekenen op de korte en langere termijn. Binnen diverse projecten is de sector samen met kennisinstellingen en overheidspartijen bezig om alternatieve gietwaterbronnen te onderzoeken. In dit webinar worden de deelnemers bijgepraat over deze zoektocht naar duurzame gietwaterbronnen.

Klik hier voor meer informatie & aanmelden

Publicatiedatum: