Blikvanger Bosman Van Zaal de weg op

Bosman Van Zaal uit Aalsmeer bouwt al 100 jaar kassen bouwt. Een van de acties waarmee men dit onder de aandacht brengt, is met onderstaande gepimpte vrachtwagen.

In 1921 werd de eerste houten kas gebouwd door Bosman en in de vijftiger jaren begon men op grote schaal met het bouwen van kassen met stalen spanten. Daardoor konden de kassen hoger en breder worden zonder hinderlijke stijlen in het gewas. De plaatselijke smederijen maakten in opdracht de spanten, die vervolgens naar de kweker gebracht werden om geschilderd te worden voordat de kas werd gebouwd. De eerste kas met stalen spanten werd bij Van Wijk aan de Hornweg in Aalsmeer gebouwd.

Wie heeft nog foto's?
Omdat is gebleken dat er over de laatste 100 jaar weinig bewaard is gebleven uit het rijke kassenbouwverleden van Bosman Van Zaal, roept het bedrijf de hulp in van de Nederlandse tuinbouwsector. Iedereen die ook maar iets in zijn bezit heeft dat betrekking heeft op het kassenbouwverleden van Bosman Van Zaal, zoals foto’s, premiums, onderdelen, correspondentie en wat ook niet meer, kan contact opnemen met Maxime van der Laarse via 100jaarkassen@bosmanvanzaal.com of 0297 – 344 344. Iedere input wordt bijzonder op prijs gesteld. Indien er voldoende materiaal beschikbaar komt, dan wordt overwogen later in het jaar een digitale expositie te organiseren.

Bosman is een van de oudste kassenbouwers van Nederland en is door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in tuinbouwprojecten met bijna 300 medewerkers in dienst en een moderne fabriek in Aalsmeer voor de productie van Venlokassen, breedkappers en foliekassen. Bosman is een familiebedrijf dat enkele jaren geleden is samengevoegd met Totaal Techniek Frans Van Zaal, een bedrijf dat zich al decennialang specialiseert in logistieke systemen voor de tuinbouw. Van daaruit is de naam Bosman Van Zaal ontstaan.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
Braziliëlaan 4  
1432 DG Aalsmeer
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven