Interne logistiek naar hoger plan met > 1 km transportband

Tholen - Kwekerij V&S heeft op haar nieuwe locatie van 3,7 hectare een nieuwe Stolze 3030 oppotmachine en transportbandensysteem in gebruik genomen. Met dit flexibele systeem kan het oppotten, uitzetten en rapen sneller en gelijktijdig worden uitgevoerd. Het systeem is ontworpen i.s.m. eigenaar & kweker Ronald Scholtes.

Langs de voor- en achtergevel zijn vaste transportbanden (oftewel 395 meter hoofdband) geïnstalleerd. Daartussen zitten zgn. koppeldelen (630 meter 'easymax transportbanden') - samen ruim een kilometer transportband dus, welke meerdere 'routes' mogelijk maken en waarmee men zowel gelijktijdig planten kan uitdraaien als hogere volumes draaien.

Dit alles wordt aangestuurd vanuit de centrale besturingskast, met een overzichtelijk touchscreen voor het instellen van de routes. Ronald Scholtes vertelt in een video over het nieuwe systeem.

De Stolze 3030 is voorzien van 26 pothouderposities waar 7800 potten per uur mee gevuld kunnen worden. Naar de toekomst toe kan eventueel een transplant robot gekoppeld worden.

Het flexibele systeem om op te potten, uit te zetten en af te leveren is door Martin Stolze geïnstalleerd met het doel om deze werkzaamheden gelijktijdig uit te kunnen voeren.


Martin Stolze 
Leemidden 6
2678 ME De Lier
T: +31 (0)174-219092 
info@martinstolze.nl 
www.martinstolze.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven