Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Innovatiepact Greenport West-Holland presenteert animatiefilm

Het Innovatiepact van Greenport West-Holland heeft een korte animatiefilm gepresenteerd. De film stimuleert ondernemers in het regionale tuinbouwcluster zich aan te sluiten, zodat een nog gezonder innovatieklimaat ontstaat. Inmiddels hebben ruim veertig bedrijven, kennisinstellingen en overheden zich als partner aangesloten bij het Innovatiepact: in totaal zijn enkele honderden via het Innovatiepact actief met het oplossen van complexe innovatievraagstukken.

Greenport West-Holland is de regionale netwerkorganisatie van bedrijfsleven, overheid, onderwijsinstellingen en onderzoeksinstanties. Samen werken zij aan een vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. Innovatie speelt daarbij een cruciale rol. Een deel van de innovaties wordt door de bedrijven zelf opgepakt. Maar er zijn onderwerpen en thema’s die alleen door samenwerking opgelost kunnen worden en daardoor meer tijd en energie vragen, maar tegelijk een grote impact kunnen hebben: dit zijn de zogenoemde doorbraakinnovaties.

Daarom startte de Greenport in 2018 met het Innovatiepact. Binnen dit platform voor innovatie ontwikkelen partners samen ambities, werkagenda’s en concrete projecten op basis van mogelijke knelpunten bij ondernemers. Daarvoor worden onder meer bestaande initiatieven in kaart gebracht, tijdelijke coalities gevormd en projecten mogelijk gemaakt. Sindsdien zijn op aansprekende thema’s samenwerkingen gestart, zoals op het gebied van human capital, digitalisering, functionele biodiversiteit, gezonde voeding, indoor (vertical) farming, water en plastics.

Begin 2021 werd het vervolg van het eerste Innovatiepact getekend door ruim veertig partijen. Het Innovatiepact zou graag zien dat meer ondernemers zich aansluiten. Dit maakt kans op resultaat en impact groter. Daarom vroeg het Innovatiepact aan bureau Creatieve Zaken een korte animatiefilm te maken. De lancering van deze film was tijdens de Greenboard van Greenport West-Holland.

bron: Greenport West-Holland 

Publicatiedatum: