Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alle deelnemers Sustainable Suppliers gecertificeerd

De deelnemende handelsbedrijven van stichting Sustainable Suppliers of Horticultural Quality Products hadden zichzelf als doel gesteld te certificeren volgens MPS-Florimark Good Trade Practice (MPS-GTP) of een minimaal vergelijkbaar certificaat. Met het behalen van de MPS-GTP-certificaten van de laatste deelnemer eerder dit jaar, is dit doel bereikt.

Naast traceerbaarheid en transparantie wordt met MPS-GTP voldaan aan criteria op het gebied van kwaliteit, milieu en personeel. Ook samenwerking in de is onderdeel van de certificering. Voor wat betreft in Nederland gekweekte producten is de ambitie van de deelnemers om in 2024 uitsluitend nog gecertificeerde producten te verhandelen. De aansluiting bij MPS, GLOBALG.A.P. en On the way to PlanetProof in de deelsectoren bloembollen, vaste planten, bolbloemen en bollen in pot neemt gestaag toe.

Voor 1 januari was de naam Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste Planten. De deelnemers zijn te vinden op www.sustainablesuppliers.nl

Publicatiedatum: