Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leidt eerdere tegemoetkoming NOW tot lagere nieuwe NOW-compensatie?

Bij de Werkgeverslijn land en tuinbouw komt regelmatig de vraag binnen of een eerdere tegemoetkoming NOW leidt tot een lagere compensatie bij een nieuwe NOW-aanvraag. De Werkgeverslijn heeft dit uitgezocht en het antwoord op de vraag is ‘nee’.
 
De NOW-regeling geeft een compensatie voor een deel van de loonkosten als sprake is van een omzetdaling van meer dan 20 %. Het UWV maakt voor de bepaling van het omzetverlies in de aanvraagperiode een vergelijking met de gemiddelde kwartaalomzet van 2019. Hoe hoger de (te verwachten) omzetdaling is, hoe hoger de compensatie voor de loonkosten zal zijn.

Omdat de vergelijking wordt gemaakt tussen de omzet in 2019 en de omzet in de periode waarvoor NOW wordt aangevraagd (in 2020 of 2021), hebben eerdere NOW-uitkeringen geen invloed op de hoogte van een nieuwe NOW-aanvraag.

Jaarrekeningenrecht
Voor het bepalen van de omzet wordt aangesloten bij het jaarrekeningenrecht. Hierdoor worden een eventuele TVL-tegemoetkoming en een eventuele Tegemoetkoming sierteelt en voedingstuinbouw gezien als omzet voor de NOW. Als bedrijven deze tegemoetkomingen hebben ontvangen voor de periode waarvoor nu NOW wordt aangevraagd, dan vallen deze tegemoetkomingen dus onder de omzet in die periode.

Foto: LTO

Publicatiedatum: