Te zien tijdens open huis Danziger op 15-25 juni in Nederland

"Fleur het seizoen van 2022 op met nieuwe felgele collectie"

Iedereen heeft het over de kleur van het jaar en Danziger heeft de variëteiten die passen bij deze trend. Pantone beschrijft hun Illuminate-geel als 'de belofte aan iets zonnigs en vriendelijks'. "De Capella Hello Yellow Petunia, Golf Beauty Craspedia en Nesia Inca Nemesia van Danziger bieden nog meer dan alleen een zonnig uiterlijk, ze voldoen ook aan de eisen die telers stellen en vormen een doorbraak in de veredeling."

"Voor het veredelen van bloemen van goede kwaliteit is een mix nodig van kunst en wetenschap. Om op succesvolle wijze de aandacht van de markt te trekken is een creatieve flair nodig, maar de wetenschap daarachter moet die beloftes waar zien te maken." Danziger, een tuinbouwbedrijf dat innovatieve producten op de markt brengt sinds hun oprichting in 1953, weet het een en ander af van alchemie in de sierteeltsector. "Het proces begint met toewijding om de juiste genetica te veredelen."

Dit jaar presenteert Danziger een breed assortiment aan planten en in het bijzonder de aandachttrekkende gele collectie. Hieronder volgt meer informatie over de drie uitgelichte gele variëteiten.

Het verhaal van Capella™ Hello Yellow™

Petunia Capella Hello Yellow
"De petunia Capella Hello Yellow is een nieuwe variëteit met een grote, opvallende heldergele bloem die glinsteren vanaf een afstandje. Het verhaal van deze nieuwe variëteit begint met innovatieve veredeling en gaat verder met de speciale manier waarop de bloem iedereen aan het lachen krijgt. We hebben ervoor gekozen om bij de lancering van Hello Yellow gebruik te maken van deze goede energie en hebben een oude faciliteit voor kinderen gevuld met deze vrolijke kleur. Hello Yellow herinnert ons eraan dat planten een positief effect hebben op onze gesteldheid en dat iedereen vrolijker wordt als ze omgeven worden door planten. We zijn ervan overtuigd dat Hello Yellow nog meer plaatsen wereldwijd zal opvrolijken en mensen zal laten lachen."


Petunia Capella™ Hello Yellow™

Hello Yellow is een belangrijke toevoeging aan de Capella-serie. "De plant presteert goed in de vermeerdering en blijft groeien in de tuin thuis. Dat levert een winwin-situatie op voor zowel telers als consumenten. Deze vroege bloeier is geschikt voor kleine potten, hangmanden en combinaties. De Capella-serie is met een opmars bezig en behoort inmiddels tot de beste Petunia-series in de markt, nu steeds meer telers de voordelen ervan leren kennen."

Golf™ Beauty Craspedia

Golf Beauty Craspedia
"Deze unieke plant heeft nu nog meer kracht en bloemenpracht dan ooit tevoren en staat prachtig in diverse potten. Het is een unieke innovatie door het bijzondere uiterlijk en omdat consumenten in hun tuin bloemen kunnen plukken van deze plant en het geluk mee naar binnen kunnen nemen."

Nesia™ Inca Nemesia

Nesia Inca Nemesia
"Ga je ervan uit dat nemesia's alleen voor de lente zijn? Dat is zeker niet het geval. De Nesia-serie van Danziger kan ontzettend goed tegen de warmte, waardoor de plant bloeit van vroeg in de lente tot het eind van de zomer. Nesia Inca, nieuw in 2022, heeft trendy, diepgele bloemen die goed passen in combinaties. Door de consistente groei is het ook een uitstekende plant voor diverse potten."

Open huis 
Dit jaar laat Danziger hun nieuwe producten voor 2022 zien tijdens een open huis, dat plaatsvindt bij Imperial Plants van 15 tot 25 juni 2021. Dit evenement is speciaal georganiseerd om telers en andere partners een betere kijk te bieden op de nieuwe series en variëteiten voor het komende seizoen.

Wil je het evenement bijwonen? Klik dan hier om een bezoek in te plannen om de hoogtepunten en innovaties van 2022 te ontdekken.

Voor meer informatie:
Danziger
www.danzigeronline.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven