Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemenzee van zeldzame orchideeën in Waalenburg op Texel

De brede orchis en harlekijnorchis bloeien overvloedig in natuurgebied Waalenburg op Texel.

Zo ver je kunt kijken zie je de zeldzame paarse bloemen, tussen de pinksterbloemen en addertong. Ondertussen klinkt het gekwetter van weidevogels; mei is hét moment voor een wandeling of fietstocht door Waalenburg. 

Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap) bezocht vrijdag 21 mei 2021 natuurgebied Waalenburg van Natuurmonumenten. Aanwezig was onder andere ook de heemraad van Hollands Noorderkwartier. Waalenburg is het oudste weidevogelgebied van Nederland. De provincie Noord-Holland heeft het in 2019 ingrijpend verbeterd en vergroot tot 500 hectare aan natuur. “Ik zie hier duidelijk de resultaten van onze werkzaamheden. Met meer water, bloemen en insecten voldoet het nu nóg beter aan de wensen van de beschermde weidevogels. En ik hoor hier, zelfs bij windkracht 8 vandaag, de vele leeuweriken zingen in het veld”, zegt Esther Rommel, gedeputeerde Natuur en Landschap.

Lees hier verder op Provincie Noord-Holland

Publicatiedatum: