Een reisje naar Nederland leidt tot oprichting Colombiaans bloemenbedrijf

Een reisje naar Nederland bleek een aha-moment voor Eli Perez en zijn vader die Rosamina runnen, een Colombiaans bloemenbedrijf dat bekend staat om zijn rozen.

Dit was 12 jaar geleden en het vader-zoon team zag een grote, weelderige protea bloem die Eli betoverde. Hij was zo gebiologeerd dat hij voorstelde, of liever gezegd erop aandrong, dat het familiebedrijf in de protea-handel zou gaan. "Ik had de bloem nog nooit gezien," herinnert Eli Perez zich lachend. "We raadpleegden economen, bloemisten en iedereen dacht dat we gek waren en dat het nooit zou werken."

Omdat protea's niet inheems zijn in Colombia, dat dicht bij de evenaar ligt, waren er verschillende uitdagingen. "De hoogte en het feit dat we ze 52 weken per jaar zouden kweken en dat protea's in Californië en elders seizoensgebonden zijn. Ze waren ook nog niet aan onze regio geacclimatiseerd." Maar Perez was niet ontmoedigd. Hij wilde de eerste zijn en had steeds het visioen dat als hij doorzette, ondanks de omwegen en uitdagingen, hij de grootste proteakweker in de regio zou worden.

En dat is nu, na een 8 jaar lange toewijding waarvan de laatste vier jaar veel meer van een leien dakje ging dan tijdens de eerdere, hobbeliger jaren, inderdaad het geval. Rosamina kweekt nu 9 soorten pin cushions, 7 proteas en 10 soorten leucadendron, ook bekend als de sunset flower.

Lees het volledige artikel op www.newbloomsolutions.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven