Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ctgb wil betere verdeling van Europese aanvragen over de lidstaten

Het Ctgb ziet het aantal aanvragen in Europa stijgen, en daarom heeft men daar de afgelopen jaren op ingespeeld. De meeste andere lidstaten hebben hun capaciteit echter niet of nauwelijks kunnen verhogen. Brexit heeft het tekort aan Europese beoordelingscapaciteit nog verder vergroot.

Het Ctgb heeft al jaren meer dan een ‘fair share’ aan aanvragen voor middelen en stoffen voor biociden en gewasbeschermingsmiddelen aangenomen, die ook door andere lidstaten beoordeeld zouden kunnen worden. Vergroting van de capaciteit en verdere ontwikkeling van kennis en ervaring in de lidstaten is van groot belang voor een kwalitatief goed peer review-proces in Europa. Dit vormt de basis voor de Europese besluitvorming. Daarnaast is vergroting van de capaciteit van de toelatingsautoriteiten van belang om doorlooptijden te kunnen verkorten. Daarom streeft Ctgb naar een meer evenredige verdeling van Europese aanvragen over de lidstaten.

Het Ctgb agendeert dit punt daarom proactief in de verschillende Europese overleggen.

Lees hier de uitgebreide oproep.

Publicatiedatum: