Pioenentijd nu eindelijk echt aangebroken

De pioenentijd is nu echt aangebroken. De kwaliteit is goed en het aanbod is voldoende, zo schrijft Henk van den Berg van Summerflowers in zijn nieuwste blog.

De pioenentijd is een periode van genieten van deze koningin onder de seizoensbloemen. Het assortiment pioenrozen is eindeloos. Toch is het aantal soorten pioenrozen in de bloemenwinkel vaak beperkt tot een soort of 20. De vroege pioenen komen nu van buiten en de latere soorten worden nog vanuit de kas geoogst.

Van de eerste buiten pioenen zijn de Coral soorten de echte blikvanger. Deze grote ballen verkleuren van donkerroze naar bijna geel. Ook de grote rode Red Charme is er een om nooit te vergeten. Deze is zo mooi, dat het eigenlijk helemaal niet erg is, dat deze pioen ongeveer drie dagen na het uitkomen zijn binnenste bloembladeren verliest. Doordat deze pioen een rechtstreekse nakomeling is van de oude boerenpioen, staat deze erg dicht bij de basis van de pioenenteelt.

Er zijn op dit moment erg veel verschillende en ook nieuwe pioenrozen. De bloemen worden groter en indrukwekkender. Natuurlijk is het een aanrader om deze een keer uit te proberen. Toch blijft er een grote groep pioenrozen de zaak aanvoeren. Als bekendste natuurlijk is de pioen Sarah Bernhardt. Deze extreem dubbele grote roze pioenroos heeft een belangrijk aandachtspunt. Koop de bloem als deze al bezig is open te gaan. Te harde knoppen komen niet open en dat is zonde. Als je voor de geur gaat, kies dan de witte Duchesse de Nemours. De geur van deze zuiver witte pioenroos is echt uniek. Laat je niet van de wijs brengen door de wat kleine bloemknop, want deze bloeit werkelijk groot uit. Ditzelfde geldt eigenlijk voor de vrij onbekende pioenroos Alertie. De knop is mooi rond, maar oogt niet groot. Toch groeit ook deze uit tot een grote bloem die uitblinkt in vorm. Eigenlijk zitten er drie kenmerking in één bloem. De mooie heldere kelkbladeren, het mooie gevulde hart en als extra de mooie kring speciaal gevormde blaadjes hieronder. Voordeel van deze pioenroos is dat deze altijd uitkomt en altijd een week mooi is op de vaas.

De gehele blog & alle blogs van Henk van den Berg zijn hier te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven