Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floridata start met genereren statistieken Nederlandse (groot)handelswaarde

Het leeuwendeel van de Nederlandse bloemen- en plantenhandel heeft een buitenlandse bestemming. Het is echter onbekend hoeveel er jaarlijks aan groothandelswaarde in eigen land blijft en vervolgens via diverse detailhandels-kanalen bij de Nederlandse consument terechtkomt.

Voor het genereren van deze statistieken is meermaals interesse getoond bij Floridata, zowel door deelnemers als belangenbehartiger VGB, maar ook door Bloemenbureau Holland, ten behoeve van de promotieactiviteiten. Floridata is hiermee aan de slag gegaan en heeft inmiddels een marktrapport gepubliceerd voor haar deelnemers en partners. 

Het marktrapport biedt inzicht in de maandelijkse fluctuering van de afzet van bloemen en planten in Nederland, onder andere ten gevolge van de coronamaatregelen. Ook wordt er een duidelijker beeld geschetst over de verhouding tussen de ontwikkeling van de Nederlandse groothandelswaarde en de exportontwikkelingen. “De Nederlandse handelswaarde is uitgesplitst naar snijbloemen en pot- en tuinplanten, vanaf januari 2017 t/m december 2020”, meldt Wesley van den Berg, manager Floridata. “Jaarlijks zullen wij het marktrapport updaten en ter beschikking stellen aan onze deelnemers en partners via onze Floridata portal.”

Klik hier voor meer informatie over het marktrapport

Publicatiedatum: