FloraAmor steekt tandje bij voor kankeronderzoek

Tholen - Al ruim een decennium wordt er in het voorjaar in Vlaanderen 'getrapt tegen kanker'. Traditioneel legt een peloton in de week voor Hemelvaart dagelijks twee ritjes à 125 km per rit af, maar de laatste twee 'corona' edities ieder 'in zijn eigen bubbeltje'. Doel was echter een en dezelfde: geld ophalen voor onderzoek naar de behandeling van kanker.

Een van de deelnemers was Christoph Stevens van azaleakwekerij FloraAmor. Samen met vriend Erwin Van Hecke trotseerden de heren het barre voorjaar en fietsen 15.000 euro bijeen.

"Het was hard beuken tegen regen en wind", laat Christoph weten, "maar we zijn er toch in geslaagd de 1000 km uit te rijden. Onze kwekerij is happy dat we zo een steentje kunnen bijdragen aan dit goede doel."

'Iedereen 1000'
In antwoord op de onmogelijkheid in een peloton te fietsen, bedacht de organisatie Kom op tegen Kanker het initiatief 'Iedereen 1000'. Er werden een achttal lussen uitgestippeld, welke vervolgens geheel of gedeeltelijk op individuele basis konden worden gereden. In Vlaanderen kon men zich verheugen over uitgebreide media-aandacht, en ook haalden verschillende bekende Vlamingen het stalen ros van stal.


Afgelopen weekend maakte Radio 2 een uitzending over het initiatief

Volgende jaar is Christoph graag weer van de partij, "maar dan wel graag 10 graden warmer en met een vrolijk lente-zonnetje!"

Op Facebook deed de kweker uitgebreid verslag van de tocht. Meer informatie over Iedereen 1000 & Kom op tegen kanker vindt u hier.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven