Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe groeilichtsystemen geven teler keuze tussen lichtoutput en energiebesparing

Een hoger lichtniveau realiseren óf besparen op energiekosten voor groeilicht; dat is wat je als teler nastreeft met een nieuw groeilichtsysteem. De nieuwe HortiLed Top-groeilichtsystemen Intense en Sirius bieden hier volgens producent Hortilux een antwoord op. Terwijl het Intense-systeem garant staat voor maximale lichtoutput en flexibiliteit, helpt de HortiLed Top Sirius om forse stappen te zetten in energiebesparing.  

De nieuwe armaturen zijn flexibel toepasbaar in nieuwbouwprojecten en bestaande kassen, als volledig nieuw systeem of als optimalisatie van de bestaande groeilichtinstallatie”, zegt Harm Ammerlaan, commercieel directeur van Hortilux. “En een groot voordeel: bij de vervanging van 600 of 1000 Watt HPS-armaturen zijn geen aanpassingen aan de elektrische installatie nodig.”

Hortilux ontwikkelde en produceert de nieuwe systemen volledig in eigen beheer. Manager Innovatie Daniël Bos: “Door zowel het ontwikkelings- als productieproces in eigen hand te houden, hebben wij maximale controle over de leverbetrouwbaarheid en kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen. Dit, in combinatie met onze jarenlange ervaring in de internationale tuinbouw, stelt ons in staat om producten te leveren die volledig zijn afgestemd op de wensen van de moderne teler.”


Het HORTILED® Top-groeilichtsysteem Intense

De nieuwe groeilichtsystemen uitgelicht
Hortilux kiest bewust voor de introductie van twee verschillende HortiLed Top-groeilichtsystemen. "Op die manier is er altijd een systeem dat optimaal aansluit bij de doelstellingen en bedrijfssituatie van de teler", aldus Harm.

Intense: flexibel met hoge lichtoutput
De HortiLed Top Intense staat garant voor de hoogste lichtoutput met de beschikbare elektrische capaciteit, aldus Daniël: "De teler realiseert dus méér licht in de kas, terwijl de energiekosten gelijk blijven." De optimale lichtverdeling is een andere unieke eigenschap van de Intense. Dit is te danken aan de vele configuratie-mogelijkheden van dit systeem. Daniël: "Ongeacht hoe hoog de kas is, hoeveel ruimte de kap biedt en welk gewas de teler teelt. De Intense biedt dus maximale flexibiliteit én is in de praktijk overal toepasbaar."

Ook het feit dat het groeilicht is verdeeld over meerdere ledlichtbronnen is een voordeel: dit resulteert in een betere lichtdoordringing en een beter rendement bij zowel hogedraadgewassen als siergewassen. En ook niet onbelangrijk: één HortiLed Top Intense kan meerdere HPS-armaturen vervangen. "Dit draagt bij aan een uitermate gunstige prijsstelling", aldus Harm.

Sirius: energiezuinig met een hoog lichtniveau
Telers die inzetten op energiebesparing, kunnen het beste het Sirius-groeilichtsysteem kiezen volgens Harm. "Dit is het meest energiezuinige groeilichtsysteem met een hoog lichtniveau. Bij de vervanging van 1000 Watt HPS-armaturen biedt dit groeilichtsysteem de grootste energiebesparing bij een gelijkblijvend lichtniveau. Vervangt de teler 600 Watt-armaturen, dan is sprake van een hoger lichtniveau in combinatie met een forse energiebesparing."

Daarnaast geeft Sirius, dankzij de verschillende uitstralingshoeken, een optimale lichtverdeling voor de kasconstructie en teelt, vult Daniël aan. "De brede uitstralingshoek maakt dit groeilichtsysteem ook uitermate geschikt voor lagere kasconstructies en voor gewassen met een lagere lichtbehoefte."

Voor meer informatie:
Hortilux Schréder B.V.
info@hortilux.com
www.hortilux.com

Publicatiedatum: