Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veilingmeesters dragen bij aan kleurrijke en betekenisvolle Moederdag

In onderstaande blog blikt veilingmeester Edwin Chrispijn terug op de marktontwikkelingen van de klok over de afgelopen twee weken. Daarnaast kijkt hij vooruit naar welke dagen en/of producten interessant zijn.

Moederdag: een belangrijke periode op de klok
In veel landen is de afgelopen weken Moederdag gevierd. Op de klok zagen we dat veel moeders een blijk van waardering kregen. De vraag naar bloemen op de klok was enorm! Dit was te zien aan de goede prijsvorming. Naast rood en wit was met name roze erg in trek.

Naar verwachting krijgen we meer ruimte
De verwachting is goed voor de vraag naar bloemen en planten. Ondanks dat veel bloemenfeestdagen voorbij zijn, blijft er vraag naar kleur, geur en waardering. En er staan nog een aantal belangrijke dagen op de planning: op woensdag 26 mei volgt nog de Poolse Moederdag. De Franse en Zweedse Moederdag vallen op de laatste zondag van mei.

Verder blijft de aanvoer achter door het koude voorjaar. Diverse producten van buiten komen door het koude weer twee tot drie weken later dan gepland. Denk hierbij aan Pioenen, Pelargonium, Hibiscus, Alliums, Digitalis en Hortensia. Zodra de temperatuur oploopt, zal ook de aanvoer toenemen. Tevens loopt het succesvolle Tulpen-seizoen ten einde.

Connect to Grow
Kwekers zij uiteraard welkom om aan te voeren op de klok. Neem hiertoe contact op met het Klant Contact Center van Royal FloraHolland (088 789 89 89) en vraag naar een Veilingmeester.

 

NB. In een andere column van eerder deze week ging ook collega-veilingmeester Erik Wassenaar in op de uitstekende Moederdagomzet. Deze column leest u hier op de website van Royal FloraHolland.

Publicatiedatum: