Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EMF en Alkemade International vullen elkaar aan

Sinds 2004 produceert EMF (Ethiopian Magical Farms) anjers in Ethiopië. Dit gebeurt in de highlands op een hoogte van 2.500 meter, wat zorgt voor een intensieve kleur en uitstekende kwaliteit. De anjers worden indoor (in tunnels) geteeld, op een areaal van 40 ha en met zo’n 700 medewerkers. Het klimaat in Ethiopië leent zich uitstekend voor een jaarronde teelt van anjers.

Waar de anjer voorheen wellicht met een wat stoffig imago kampte, is dit de laatste jaren ten positieve bijgedraaid. Door innovatie in de veredeling, het gebruik van nieuwe kleuren en het verbeteren van de houdbaarheid worden anjers bijzonder gewaardeerd door de markt.

EMF produceert momenteel zo’n 24 miljoen stelen per jaar, die allemaal worden geëxporteerd naar Nederland. Via Ethiopian Airlines worden deze 6 maal per week naar Aalsmeer gevlogen, alwaar Alkemade International de anjers verwerkt, klaarmaakt voor het veilproces en de directe verkoop verzorgt. Tevens is er zowel in Ethiopië als in Nederland een gedegen kwaliteitscontrole en wordt het bloeiproces gevolgd in een uitbloeiruimte. Het assortiment bestaat uit meer dan 40 soorten, en is beschikbaar in lengten van 50 t/m 70 cm. EMF is Global Gap gecertificeerd. Elk jaar worden er nieuwe soorten opgenomen in het assortiment, op basis van input en wensen uit de markt.

Voor meer informatie: 
Alkemade International
Claudia van Galen
+31 (0)6 8344 3031
claudia@nl-alkemade.com
www.alkemadeflowers.com 

Publicatiedatum: