Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cijfers ING

Vooral bouwmarkten en supermarkten profiteren van 'winkelen zonder afspraak'

De pin-omzet van winkels in non-food is sinds 28 april, de datum waarop de 'winkelen op afspraak'-regel de wacht werd aangezet, sterk verbeterd. Daarvóór bewoog de pin-omzet van deze categorie gemiddeld zo’n 25% onder wat gebruikelijk is voor de tijd van het jaar. Dat blijkt uit cijfers van ING.

In de 7 dagen t/m zondag 2 mei is de gemiddelde pin-omzet opgeklommen tot ‘normale’ niveaus. Wel ligt het gemiddeld pinbedrag nog een stuk hoger dan gebruikelijk en wordt er dus nog steeds minder vaak met pin betaald.

In dezelfde periode is de pin-omzet van de categorie diensten licht verbeterd, van zo’n 40% onder ‘normaal’ naar ruim 30% daar onder.

Bij supermarkten en voedingsspeciaalzaken is de pin-omzet de afgelopen tijd – afgezien van tijdelijke effecten vanwege Pasen en Koningsdag – rond de 15% boven ‘normaal’ gebleven.

Met name bouwmarkten en tuincetra profiteren van de "versoepelingen"

Pin-omzet nog op veel plekken onder normaal
In de categorie ‘fashion’ is de pin-omzet in de 5 dagen sinds de heropening gemiddeld bijna verdubbeld (+95%) ten opzichte van dezelfde periode een week eerder. 

Winkels in vrijetijdsspullen noteren een plus van gemiddeld bijna 50%. De pin-omzet bij cafés en restaurants is ook toegenomen, gemiddeld met zo’n 40%. Overig retail noteert een plus van 39% en bouwmarkten, tuincentra en woonwinkels laten +36% zien.
 
Ondanks de duidelijk zichtbare toename van de pin-omzetten sinds 28 april liggen de pin-omzetten voor een aantal categorieën nog lager dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. 

Zo noteren fashion en winkels in vrijetijdsspullen gemiddeld nog altijd minnen van respectievelijk -7% en -4% t.o.v. normaal. Restaurants en cafés zitten gemiddeld nog altijd 50% onder ‘normaal’.

Bron: ING

Publicatiedatum: