Nijpend kennisgebrek schadelijke organismen aangepakt

Eén gevaarlijke schimmel, bacterie of schadelijk virus kan de handel in groenten, fruit, bloemen en planten abrupt stilleggen. Zeker voor Nederland, een handelsland, een groot gevaar.

Daarom doen onderzoekers volop research naar gevaarlijke probleemorganismen, om op die manier met genoeg kennis goed voorbereid te zijn én hopelijk ziekten en plagen buiten de deur te houden. Peter Bonants van de WUR en Anneke van Dijk van LTO Nederland geven uitleg over het project in een digitaal magazine van diverse topsectoren met als titel 'Innovaties met maatschappelijke impact'. 

De onderzoekers hebben een prioriteitenlijst met zeven organisme opgesteld die een bedreiging (kunnen) vormen voor de Nederlandse land- en tuinbouw. Daarbij is de sector betrokken en is gekeken waar het ontbreken van kennis nu het meest nijpend is.

Het onderzoek is twee jaar bezig en heeft een looptijd van vier jaar. Volgens Peter is men echter nooit klaar. "Zolang er plantenziekten en -plagen over de wereld gaan, kunnen we bezig blijven."

Lees het hele verhaal in het magazine hier. De topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem delen in het digitaal magazine een aantal innovatieve voorbeelden van topsectorprojecten met een maatschappelijke impact.   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven