Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eurofins introduceert app om aanvoer nutriënten met organische mest te bepalen

Eurofins Agro introduceert de rekentool ‘Mest is waardevol’. Met deze applicatie kunnen telers en veehouders uitrekenen hoeveel nutriënten ze op hun percelen uitrijden met organische mest. De komende periode worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd om tot een volwaardige benutting van dierlijke mest te komen.

De rekentool - bereikbaar onder de url mestiswaardevol.eurofins-agro.com - is een uitvloeisel van de PPS Beter Bodem Beheer. In dit traject is de waarde van mest onderzocht in termen van nutriëntenvoorziening, financiën en milieu. Belangrijke uitkomst van de PPS is dat organische mest, ten opzichte van kunstmest, een aantal aanzienlijke voordelen heeft. De rekentool maakt deze voordelen inzichtelijk.

Op dit moment kunnen veehouders en akkerbouwers met de online toepassing eenvoudig uitrekenen hoeveel nutriënten ze gemiddeld via de mest aanvoeren. Handmatige invoer van geanalyseerde partijen mest, komt binnenkort beschikbaar. De berekening wordt binnenkort uitgebreid met financiële informatie én met berekeningen over koolstofopslag en emissie van
broeikasgassen.

Mest is waardevol
“Met deze app willen we vooral laten zien dat organische mestsoorten nuttige producten zijn die op hun waarde moeten worden beoordeeld. Het benutten van analysecijfers van mest is daarin een eerste stap”, zegt Robin Wolf, Business Unit Manager Mest en Compost bij Eurofins Agro. “De echte waarde zit in ‘m echter in de combinatie met de karakteristieken van de bodem; als organische mest complementair is aan de bodem, groeit het gewas bijna als vanzelf. Dat is de richting die we als sector moeten inslaan.”

Voor meer informatie:
Eurofins Agro
https://eurofins-agro.com 

Publicatiedatum: