Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waterkwaliteit Delfland blijft achter, tandje bij

De waterkwaliteit in het beheergebied van Delfland is in 2020 min of meer gelijk gebleven. Dat betekent dat alle partijen die invloed hebben op de waterkwaliteit fors meer moeten doen om verbetering te bewerkstelligen, zo meldde Hoogheemraadschap Delfland vorige week. Gastuinbouw Nederland sprak erover met hoogheemraad Marcel Belt.

Marcel: “De waterkwaliteit in ons gebied moet verbeteren. Wij investeren daarvoor in het aanleggen van een netwerk van nieuwe waternatuur, nemen maatregelen voor vis en houden bij ons werk altijd rekening met kansen en bedreigingen voor de biodiversiteit. Een van de meest belangrijke voorwaarden voor het ontwikkelen van een gezonde waternatuur is dat het water vrij is van schadelijke stoffen.”

Delfland werkt daarom samen met onder meer Glastuinbouw Nederland en de gemeenten aan het terugdringen van lozingen en lekkages van gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten zoals stikstof en fosfaat uit de kassen in ons gebied. “De Gebiedsgerichte Aanpak waarin wij veel hebben geïnvesteerd, heeft een mooie verbetering teweeggebracht in de glastuinbouwpolders. Wij zagen de afgelopen jaren minder lozingen en lekkages en meer waterbewuste ondernemers. Dat de positieve ontwikkeling van de waterkwaliteit zich over 2020 niet heeft voortgezet baart ons grote zorgen”, aldus Marcel.

Lees hier verder op Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: