Extra menglijn en extra capaciteit in nieuwe productiehal Klasmann-Deilmann Benelux

Zojuist is gestart met de inrichting van de nieuwe productiehal voor Klasmann-Deilmann Benelux op hun locatie aan de Nieuwe Waterwegstraat 34 in Schiedam. Het ontwerp van de hal, de uitbreiding van de opslagcapaciteit, alsmede de routing en inrichting, zijn mede ontwikkeld op basis van verwachte groei, inzichten en input van de medewerkers met de Lean filosofie als leidraad.

Artist impression van het Klasmann-Deilmann complex in Schiedam, met rechtsonder de nieuwbouw

Lean management
Sinds enkele jaren past Klasmann-Deilmann het Lean principe toe, dat men doorvoert in alle gelederen van de organisatie. Op basis van deze filosofie worden processen vereenvoudigd, waardoor onder meer efficiënter, sneller en schoner geproduceerd kan worden. Hiermee wordt niet alleen ingespeeld op de belangen van de afnemers, maar wordt ook de werkomgeving voor de Klasmann-Deilmann medewerkers aanzienlijk verbeterd.

Masterplan uitbreiding Schiedam
De nieuwbouw maakt deel uit van een masterplan waarin ook de nieuwe routing voor het terrein is opgenomen. In de fabriek wordt een extra menglijn gebouwd voor ProLine substraten, extra capaciteit en flexibiliteit. De hal wordt reeds gebruikt voor de productie van houtvezel, maar binnenkort gaat hier ook het gehele verpakkingsproces van de substraten plaatsvinden met onder andere een tweede pers voor het maken van Big Bales. Daarnaast wordt een deel van de hal gebruikt om logistieke processen te accommoderen, door middel van een laadterminal voor vrachtwagens en een rollerbaan voor de verpakte materialen naar het nieuwe aangrenzende opslagterrein. Hierdoor wordt een constante flow gecreëerd.

De ontwikkeling van het plan voor de nieuwe hal en de daarbij behorende inrichting heeft ertoe geleid dat de processen in de bestaande hallen ook worden aangepast, zodat die binnenkort eveneens voldoen aan de eisen van het vastgestelde groeiscenario.

Volgens een woordvoerder hoopt men aan het eind van het jaar de hal in gebruik te nemen, maar dat hangt af van verschillende factoren. De nieuwe routing van het buitengebied, met o.a. een bewaakte toe- en uitgang middels slagbomen en een weegbrug, is nu in een testfase en wordt definitief afgerond als alle bevindingen geëvalueerd zijn.

Voor meer informatie: 
Klasmann-Deilmann
www.klasmann-deilmann.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven