Holstein Flowers viert 75-jarig jubileum

Gerberakweker Holstein Flowers viert zijn 75-jarig bestaan. Holstein Flowers is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bekende gerberaspeler met meer dan 140 exclusieve gerberarassen. Vanaf deze maand prijkt het speciale jubileumlogo op diverse uitingen van het bedrijf.

“Het 75-jarig jubileum is een bijzondere mijlpaal waar wij ontzettend trots op zijn”, aldus algemeen directeur Leo van Holstein. “Natuurlijk willen we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Door corona zijn de mogelijkheden helaas beperkt. Hopelijk is er later dit jaar meer mogelijk. Met ons jubileumlogo is in ieder geval zichtbaar dat we iets bijzonders te vieren hebben. Bovendien voegen we ter ere van ons jubileum een nieuwe gerberagroep toe aan ons assortiment: de Gerpasta’s, met gekrulde bloemblaadjes in bijzondere kleurcombinaties. Deze zullen vanaf de zomer beschikbaar zijn.”

Derde generatie
75 jaar geleden startte vader Henk van Holstein met de teelt van groenten, zoals komkommer en tomaten. Eén voor één kwamen zijn zoons in het bedrijf en werd de overstap gemaakt naar de gerberateelt. Inmiddels staat ook de derde generatie aan het roer.

Met bijna 11 hectare verdeeld over twee locaties is Holstein Flowers uitgegroeid tot één van de grootste gerberakwekers. Leo: “We zijn heel trots op waar we nu staan: een hecht familiebedrijf met een uitgebreid assortiment, de nieuwste teelttechnieken en een sterke veredelingsafdeling compleet met selectiekas, laboratorium en uitbloeiruimte. Vernieuwing is altijd een speerpunt geweest en dat zal in de toekomst zeker zo blijven.”​

Exclusieve soorten
Gerberakweker Holstein Flowers in De Lier biedt een zeer breed assortiment gerbera’s. Van de klassieke gerbera’s tot exclusieve specialties zoals de bolvormige Gerponi’s, speelse Gerspiders, piepkleine Germicro’s en de nieuwe gekrulde Gerpasta’s. Op de eigen veredelingsafdeling creëert de kweker zelf nieuwe gerberarassen. Alleen de beste soorten krijgen een plekje in hun collectie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven