Gezonde oranje blijk van waardering voor Jan Kouwenhoven

Teler van oranje tomaten Kees Stijger hoefde onlangs niet lang na te denken over de vraag aan wie hij een gezonde blijk van waardering wilde geven. De keuze viel op Jan Kouwenhoven. Hij, oud-glastuinbouwbestuurder, kreeg in het kader van Go Go Greenhouse oranje tomaten van scholier Frank. 

Jan is bekend vanuit de landelijke commissie Chrysant, tuinbouwstudiegroepen, MPS en Kom in de Kas Westland. Tegenwoordig zet hij zich in voor Zorgkwekerij Nieuw Zuiderveld in Wateringen. "Dat blijft heel bijzonder en daar heb ik veel waardering voor”, Kees. Zijn oranje tomaten werden rond Koningsdag in de markt gezet onder het label ‘Kroon op uw gezondheid’. “Dat sluit prachtig aan bij de zorgactiviteiten van Jan.” 

Jan nam ze graag in ontvangst van scholier Frank. “Werken in de glastuinbouw is het mooiste dat er is. De jonge generatie heeft het vandaag de dag steeds meer over natuur en duurzaam, nou dan ben je in de glastuinbouw aan het juiste adres. Werken in de kas is veel meer dan jongeren denken. Er is steeds meer werk voor jongeren met een hogere opleiding.” 

Aan Kees Stijger en het projectteam de uitdaging om van het gezonde lintje een jaarlijks initiatief te maken.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven