Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Op mijn beeldscherm stond een duizelingwekkend potentieel verlies"

"Met het stilvallen van de handel vielen ook de opbrengsten van Royal FloraHolland grotendeels weg. Ik weet het nog goed, op mijn beeldscherm stond een duizelingwekkend potentieel verlies. Met weinig opbrengsten en heel veel vaste lasten. Als inkomsten wegvallen, staat je niets anders te doen dan meer dan kritisch naar de eigen kosten te kijken. Er wordt weleens gezegd: 'Alles wat je aandacht geeft, groeit.' Bij kosten is het doorgaans net andersom. Als je die aandacht geeft, dalen ze."

Financieel directeur Royal FloraHolland, David van Mechelen, geeft een toelichting op de financiële resultaten van de de coöperatie van afgelopen jaar. Met het oog op de toen gevreesde enorme verliezen bleken deze, zoals afgelopen week uit het jaarverslag bleek, alleszins mee te vallen.

Tegelijkertijd hamert Van Mechelen op de noodzaak tot innovatie en hervorming. "Want om eerlijk te zijn, op langere termijn is er sprake van financiële onzekerheid. Wat vaststaat is dat we al vele jaren op rij een dalende klokstroom zien, terwijl het directe kanaal groeit. Het verdienmodel van onze coöperatie is grotendeels op de klok gebaseerd, terwijl we nog maar weinig dienstverlening hebben ontwikkeld op direct. Dat begint te wringen en met alleen kostenbesparingen redden we het niet."

Klik hier voor het volledige artikel.